Copilot debitovao na Telegramu, pokazujući da nijedna aplikacija nije sigurna od njegovog dosega

Ako ste nedavno koristili neki Microsoftov proizvod, verovatno ste primetili novi Copilot taster.

PCPress.rs Image

Copilot se pojavljuje u mnogim Microsoftovim proizvodima, ali gigant iz Redmonda želi još više

Od početka 2024. godine, Microsoft intenzivno dodaje Copilot funkcionalnost u što je više moguće svojih aplikacija. Na trenutak se činilo da je Microsoft ostao bez aplikacija za dodavanje Copilot-a; međutim, kompanija nas je iznenadila dodavanjem svog AI bota u aplikacije za razmenu poruka trećih strana. I dok Microsoft planira da doda svog AI asistenta u različite aplikacije za razmenu poruka, Telegram je prva koja nudi Copilot bota s kojim možete razgovarati.

Kako je primetio Windows Latest, novi Copilot bot se pojavio na Telegramu. Možete ga pronaći ako potražite @CopilotOfficialBot u aplikaciji, a radi slično kao verzija koju možete pronaći na webu ili Windows-u. Ima nekoliko ugrađenih komandi, kao što su /idea za više informacija o tome šta da ga pitate i /restart za resetovanje razgovora. Kao što možete pretpostaviti, ne može generisati slike i ima ograničenje od 30 poruka dnevno, ali je i dalje zanimljiv način da dobijete Copilot u svojim aplikacijama za razmenu poruka.

Pročitajte i:  Copilot Pro: Velika pomoć i poneka briga

Važno je napomenuti da ne treba da pokušavate da koristite aplikaciju ako ste u EU. Kako je otkrio Windows Latest, korišćenje bota će ga navesti da zatraži vaš broj telefona, koji Microsoft tvrdi da neće čuvati. Ako detektuje EU broj, blokiraće vas.

Windows Latest takođe navodi da Microsoft verovatno nije završio sa dodavanjem Copilot-a u aplikacije za razmenu poruka. Tvrdnje su da je WhatsApp takođe na meti giganta iz Redmonda, ali još uvek nema dokaza da je Microsoft razvio Copilot bota za ovu aplikaciju. Uprkos tome, njegovo pojavljivanje na Telegramu pokazuje da Microsoft planira da uvede svog AI asistenta u što više aplikacija, uključujući i aplikacije trećih strana. Koja će aplikacija biti sledeća na kojoj će Microsoft raditi? Ostaje da vidimo.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *