Crypto.com greškom uplatio 400 miliona dolara

Jedna od najvećih i najpoznatijih kripto-menjačnica, priznala je da je nedavno napravila veliku grešku, poslavši pre tri nedelje 320.000 Ethereum-a (oko 416 miliona dolara  u tom trenutku), drugoj kripto-menjačnici, Gate.io. CEO Crypto.com-a, Kris Marszalek naveo je da je uplata trebala da bude na jednom od njihovih offline novčanika, ali je umesto toga poslata na adresu iz „bele liste“, koja pripada korporativnom nalogu na Gate.io.

crypto

Ovo se desilo nakon što je Marszalek javno objavio adrese novčanika kompanije, kako bi obezbedio transparentnost šta kripto-menjačnica radi sa novcem. Jedan od korisnika, Conor Grogan, koji je pažljivo pratio transakcije ove kripto-menjačnice, utvrdio je da je ona 21. oktobra poslala 320.000 Ethereum-a na Gate.io račun, što je oko 80 procenata Ethereum-a koje imaju u vlasništvu.

Marszalek je objavio da su nakon nedelju dana uspeli da povrate kompletan transferovani iznos. Od toga je 285.000 Ethereum-a (oko 350 miliona dolara vraćeno u wallet odakle je poslato, dok je preostalih 35.000 Ethereum-a (oko 43 miliona dolara) uplaćeno na druge digitalne novčanike. Gate.io je otpočeo sa tom akcijom, odmah nakon što je utvrđeno da je u pitanju „operativna greška“.

Pročitajte i:  Lažni kripto bot prevarant  

Da podsetimo, ovo nije prva ovakva greška Crypto.com menjačnice. U avgustu ove godine, jednom korisniku je umesto 68 dolara, greškom uplaćeno 7.2 miliona dolara, a u toku je sudski proces u cilju vraćanja tog novca. Ovog puta, ako ništa drugo, neće imati bar taj problem.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,