ePlaneta

Twitter otpustio 4.400 radnika po ugovoru

Nakon što je otpustio 50 odsto zaposlenih u kompaniji, Elon Musk je skrenuo pažnju na Twitter-ove ugovorne radnike. Prema izveštajima, platforma društvenih medija počela je da smanjuje broj svog osoblja u subotu popodne. Nakon perioda neizvesnosti u pogledu razmera otpuštanja broj ugovornih radnika sa kojima su prekinuti ugovori iznosi oko 4.400. Očekuje se da će ovaj potez značajno uticati na sposobnost Twitter-a pri moderiranju sadržaja i održavanju platforme u funkciji.

PCPress.rs Image

Twitter gubi dosta novca

Izgleda da Twitter još nije obavestio one koji su ovog vikenda ostali bez posla. Mnogi su otkrili da više ne rade za kompaniju nakon što su izgubili pristup Twitter-ovim internim sistemima.

„Jedan od mojih izvođača je upravo deaktiviran bez obaveštenja usred kritičnih promena u našim radnim tokovima“, objavio je jedan menadžer u kompaniji Slac. Drugi su pak saznali novosti čitajući izveštaje o otpuštanjima. Neki radnici su sada zabrinuti da možda neće dobiti platu za poslednje dve nedelje rada.

Kompanija je navodno otpustila čitavo odeljenje za komunikacije tokom nedavne reorganizacije.

Pročitajte i:  Musk izgubio parnicu protiv izraelske kompanije za prikupljanje podataka

Nova otpuštanja dolaze nako još jedne turbulentne nedelje na Twitter-u. Kompanija je u sredu počela sa uvođenjem nove Twitter Blue pretplate sa verifikacijom. Međutim, samo dva dana kasnije obustavljene su prijave nakon što su platformu preplavili napadi trolova.

Takođe, Musk je navodno rekao zaposlenima da Twitter gubi toliko novca da bankrot “nije isključen”.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,