BIZIT plus

Crypto.com: Hakeri ukrali preko 30 miliona dolara

Menjačnica Crypto.com je nedavno objavila da je izgubila oko 30 miliona dolara u kriptovalutama, a nakon napada koji su se dogodili 17. januara. Najviše su stradali Bitcoin i Ethereum, a o incidentu se u početku ćutalo.

PCPress.rs Image

Kompanija je kritikovana zbog oskudnih informacija o napadu, nakon čega je usledilo saopštenje u kojem može da se pročita da je ukradeno oko 15 miliona u Bitcoin, oko 18 u Ethereum, te 66 hiljada dolara u drugim digitalnim valutama. Kompromitovana su 483 naloga, a menjačnica je po svemu sudeći pretrpeli velike gubitke.

Žrtvama su ukradena sredstva nadoknađena, pa je menjačnica ta koja trpi posledice hakerske akcije. Ovakvi napadi su sve učestaliji, budući da donose ogromne prihode. Detalji o napadu na Crypto.com još uvek nisu poznati – bezbednosni eksperti su prvo primetili mali broj napada u okviru kojih su vršene transakcije bez dvofaktorske autentifikacije.

PCPress.rs Image

Pogođeni nalozi su se nakon toga vratili u normalu, a menjačnica je sistem dvofaktorske autentifikacije preselila na novu arhitekturu.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Microsoft: „Ruski hakeri i dalje napadaju naše sisteme“