ePlaneta

Google Play Games je dostupan i na Windows platformi

Google je pokrenuo beta verziju Google Play Games-a za Windows, koji je za sada dostupan samo u tri zemlje. Korisnici Windows-a iz Hong Konga, Južne Koreje i Tajvana, imaju priliku da se registruju za beta pristup popularnim Play Games naslovima. Ukoliko im se odobri pristup, korisnici će imati mogućnost da probaju popularne Android igre na svojim Windows računarima. Te igre će moći da se igraju na velikim ekranima, a progres u njima će se automatski sinhronizovati kroz sve platforme.

play games

Google je najavio da će uskoro objaviti više detalja o ovome, a finalna verzija novog servisa biće dostupna tokom ove godine.

Iako je pristup dozvoljen tek malom broju korisnika u ograničenom broju država, kao i da je broj podržanih naslova još uvek dosta ograničen, Google je s ovim potezom napravio veliki korak napred. Njihov krajnji cilj je da obezbede gladak prelazak za Android telefona ili Chrome OS zasnovanih računara, na klasične desktop i laptop računare. Time će sebi obezbediti veću dostupnost igara na različitim platformama, a samim tim i proširenje osnove za povećanje zarade.

Pročitajte i:  Google Pixel 9 je ponovo "procurio"

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,