Cyberpunk 2077: Prvi dobar dan

Cyberpunk 2077 se od lansiranja suočio s mnogobrojni problemima, te je developerima konstantno zadavao glavobolje. Situacija se polako poboljšava, pa je sve manje onih koji tvrde da bi CD Projekt trebalo da odustane i napusti je jednom za svagda.

PCPress.rs Image

Uprkos što je lansiranje odlagano nekoliko puta, igra je do korisnika stigla 10. decembra 2020, prepuna grešaka. Problemi su počeli odmah nakon toga, pa su developeri već 14. decembra ponudili povraćaj novca zbog propusta koji su razljutili gejmere širom sveta. Problemi su najviše pogodili nove PS4 i Xbox One, a kreatori su u izvinjenju objasnili da je trebalo da obrate više pažnje na optimizaciju za ove konzole.

Još tada se isticalo da nije neobično da se nove igre pojave sa greškama, a posebno ako je godina proizvodnje kompleksna kao što je to bila 2020, koja je zbog pandemije donela brojne izmene u svim granama industrije. Problem je u tome što se nije radilo o sitnim greškama, već o velikim problemima koji su potpuno zasenili objavu dugo očekivanog naslova. Pretpostavlja se da je CD Projekt Red hteo da izbegne još jedno odlaganje, ali se odluka u to vreme pokazala kao pogubna.

Pročitajte i:  Epic Games: LOVE je nova besplatna igra

https://twitter.com/PaweSasko/status/1463922391059517451?s=20

Samo nekoliko nedelja od prve godišnjice, Cyberpunk 2077 se našao na listi najpopularnijih igara na platformi Steam. To se dogodilo nakon što je cena preplovljena, pa igra sada košta 30, umesto optimističnih 60 dolara. Igrači su požurili da pazare novi naslov, a trenutak je bolji nego pre – igra je do sada dobila hiljade ispravki.

Prvi dobar dan je konačno doneo nešto lepo developerima igre koja je pretrpela svašta u poslednjih godinu dana, pa kažu kako veruju da će Cyberpunk 2077 postati kultna igra, sadržaj koji će se doživljavati kao „solidna igra“. Samo još da reše preostale probleme i da igra proradi na svim konzolama.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,