Data centri 2024

D-Link: Prva outdoor cloud kamera

Kompanija D-Link predstavila je svoj novi model kamere s integrisanom Cloud tehnologijom zahvaljujući kojoj kućni korisnici mogu daljinski motriti na svoju imovinu bez obzira na vremenske uslove.

PCPress.rs ImageHD PoE outdoor Cloud kamera (DCS-2310L) prva je spoljna kamera koja sadrži mydlink Cloud servis. Zahvaljujući mydlink Cloud podršci korisnicima je omogućeno upravljanje kamerom i pristupanje video feedovima, uživo i u stvarnom vremenu, sa bilo kojeg računara, smartfona ili tableta (iOS, Android) uz uslov das u povezani na internet.

HD PoE Outdoor Cloud kamera podržava Power-over-Ethernet što u praksi znači da korisnici jednostavno koriste samo jedan kabl koji spojen na kompatibilni switch, služi za prenošenje podataka kao i za napajanje. Ova kamera je dizajnirana za rad “na otvorenom” i ima oznaku IP65 što znači da je u potpunosti zaštićena od uticaja prašine ili kiše.

Kamera je visoke rezolucije, a koristi 1MP CMOS senzore za jasnoću video snimka (720p HD video) čime osigurava bogatu vidljivost detalja, jasnoću I  visoki kvalitetu slike, a integrisana je i opciju noćnog vida i PIR motion-sensing tehnologija. Osim toga, sadrži i audio sistem (mikrofon i zvučnik) kojim je omogućena dvosmerna audio komunikacija.

Pročitajte i:  Motorola sada poseduje Silent Sentinel kompaniju specijalizovanu za kamere za velike udaljenosti

Samo postavljanje kamere i njenih postavki maksimalno je pojednostavljeno zahvaljujući D-Link Zero Configuration funkciji koja omogućuje da se kod uključivanja u mrežu nove kamere inteligentno “same” sinhronizuju i automatski usklađuju sa D-Link Cloud ruter.

“Uređaji i usluge namenjeni kućnom video nadzoru kao i video nadzoru uopšte, naša su najbrže rastuća područja poslovanja.”, istakao je i ovom prilikom Tvrtko Ljubić, menadžer D-Link Adria d.o.o. za regiju, dodajući kako uzrok tomu sigurno leži i u rastućoj potrebi korisnika da u ova nesigurna vremena zaštite svoju imovinu ali i vode brigu o svojim najmilijima (npr. kućni ljubimci) kada fizički nisu prisutni.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,