ASUS ROG Flow

D-Link: Temelji sigurne kuće su u oblaku

D-Link je početkom godine, na MWC konferenciji u Barseloni lansirao Nuclias, rešenje u oblaku za centralizovano upravljanje mrežom. Nuclias nudi jednostavan nadzor i konfiguraciju konekcije – na dodir tastera. Nuclias omogućava pružaocima usluga i vlasnicima preduzeća da daljinski konfigurišu i nadgledaju svoju mrežnu infrastrukturu bilo gde, u bilo koje vreme.

Potpuno nova aplikacija i online portal pružaju niz fleksibilnih funkcija dostupnih na dodir dugmeta. Ona omogućava korisnicima potpunu autonomiju za upravljanje bežičnim pristupnim tačkama (access point), te beleženje stanja i analizu uvida u svaki povezani uređaj.  Za jednostavnost upotrebe treba zahvaliti poboljšanom dizajnu i funkcionalnošću aplikacije.

Nuclias nudi alat za upravljanje zasnovan na oblaku bez potrebe za lokalnim kontrolerom, što smanjuje troškove i složenost, a racionalizuje mrežnu infrastrukturu. Takođe nudi nulti dodir za lakše postavljanje i skalabilnu arhitekturu za podršku neograničenom broju uređaja.

Multi-tenant struktura softvera omogućava lako širenje servisa na više sajtova ili kompanija, a napredni izveštaj o saobraćaju i alati za analizu podataka pružaju vlasnicima kompanija i IT stručnjaka detaljan uvid u realnom vremenu.

Dodatne funkcije uključuju siguran sistem administracije zasnovan na pravima pristupa (role-based) i evidenciju o promenama, autentifikaciju preko obaveznog (captive) portala, 802.1k, RADIUS server, a takođe podržava prijavljivanje Facebook i Google nalozima za WiFi pristup gostima uz automatsko praćenje mreže.

Pročitajte i:  Iz prakse: IR upravljač za Home Assistant

Nuclias kontrolisani Access Point uređaji

D-Link nudi dve 802.11ac pristupna uređaja (access point), DBA-1510P AP i DBA-1210P AP, oba sa PoE (Power-over-Ethernet) podrškom koja omogućava fleksibilnu instalaciju gde tradicionalni izvori napajanja možda nisu lako dostupni. Tokom 2018. godine, D-Link je predstavio i kompletnu liniju Gigabit smart switch uređaja visokih performansi sa opcionim PoE i optičkim povezivanjem sa porodicom Nuclias proizvoda.

Nuclias, u okviru programa cloud kontrolisane mreže, nudi pristupne uređaje koje podržavaju najnoviju dual-band 802.11ac tehnologiju s kombinovanim bežičnim brzinama do 1.750 Mbps. DBA-1210P karakteriše 802.11ac Wave 2 sa višekorisničkim MIMO podrškom kako bi se povećala efikasnost mreže. Svaka pristupna tačka može istovremeno da komunicirati sa više uređaja, preko više bežičnih opsega, omogućavajući biznisima da brže rade stvari.

D-Link kreira kompletna end-to-end mrežna rešenja i najsavremenija rešenja koja će koristiti preduzeća već više od 31 godinu. Portfolio proizvoda uključuje switch-eve, bežične uređaje, mrežnu sigurnost, IP nadzor i rešenja za skladištenje i upravljanje koje pružaju najbolje performanse u klasi.

Pročitajte i:  Hakeri: Napad na kamere kompanije Tesla

Korisna adresa: eu.dlink.com/rs/sr

Ovaj tekst je deo specijala posvećenog Smart Home / Digitalnom domu, objavljenog u časopisu PC#259. Specijal možete čitati potpuno besplatno u PC Press digitalnoj čitaonici.

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , ,