BIZIT plus

D-Link: Temelji sigurne kuće su u oblaku

D-Link je početkom godine, na MWC konferenciji u Barseloni lansirao Nuclias, rešenje u oblaku za centralizovano upravljanje mrežom. Nuclias nudi jednostavan nadzor i konfiguraciju konekcije – na dodir tastera. Nuclias omogućava pružaocima usluga i vlasnicima preduzeća da daljinski konfigurišu i nadgledaju svoju mrežnu infrastrukturu bilo gde, u bilo koje vreme.

PCPress.rs Image

Potpuno nova aplikacija i online portal pružaju niz fleksibilnih funkcija dostupnih na dodir dugmeta. Ona omogućava korisnicima potpunu autonomiju za upravljanje bežičnim pristupnim tačkama (access point), te beleženje stanja i analizu uvida u svaki povezani uređaj.  Za jednostavnost upotrebe treba zahvaliti poboljšanom dizajnu i funkcionalnošću aplikacije.

Nuclias nudi alat za upravljanje zasnovan na oblaku bez potrebe za lokalnim kontrolerom, što smanjuje troškove i složenost, a racionalizuje mrežnu infrastrukturu. Takođe nudi nulti dodir za lakše postavljanje i skalabilnu arhitekturu za podršku neograničenom broju uređaja.

PCPress.rs Image

Multi-tenant struktura softvera omogućava lako širenje servisa na više sajtova ili kompanija, a napredni izveštaj o saobraćaju i alati za analizu podataka pružaju vlasnicima kompanija i IT stručnjaka detaljan uvid u realnom vremenu.

Dodatne funkcije uključuju siguran sistem administracije zasnovan na pravima pristupa (role-based) i evidenciju o promenama, autentifikaciju preko obaveznog (captive) portala, 802.1k, RADIUS server, a takođe podržava prijavljivanje Facebook i Google nalozima za WiFi pristup gostima uz automatsko praćenje mreže.

Pročitajte i:  Hipersenzitivni senzor dodira 'oseća' stvari sa udaljenosti od 10 centimetara

Nuclias kontrolisani Access Point uređaji

D-Link nudi dve 802.11ac pristupna uređaja (access point), DBA-1510P AP i DBA-1210P AP, oba sa PoE (Power-over-Ethernet) podrškom koja omogućava fleksibilnu instalaciju gde tradicionalni izvori napajanja možda nisu lako dostupni. Tokom 2018. godine, D-Link je predstavio i kompletnu liniju Gigabit smart switch uređaja visokih performansi sa opcionim PoE i optičkim povezivanjem sa porodicom Nuclias proizvoda.

PCPress.rs Image

Nuclias, u okviru programa cloud kontrolisane mreže, nudi pristupne uređaje koje podržavaju najnoviju dual-band 802.11ac tehnologiju s kombinovanim bežičnim brzinama do 1.750 Mbps. DBA-1210P karakteriše 802.11ac Wave 2 sa višekorisničkim MIMO podrškom kako bi se povećala efikasnost mreže. Svaka pristupna tačka može istovremeno da komunicirati sa više uređaja, preko više bežičnih opsega, omogućavajući biznisima da brže rade stvari.

PCPress.rs Image

D-Link kreira kompletna end-to-end mrežna rešenja i najsavremenija rešenja koja će koristiti preduzeća već više od 31 godinu. Portfolio proizvoda uključuje switch-eve, bežične uređaje, mrežnu sigurnost, IP nadzor i rešenja za skladištenje i upravljanje koje pružaju najbolje performanse u klasi.

Pročitajte i:  U zdravstvu nema vremena za zastoje

Korisna adresa: eu.dlink.com/rs/sr

Ovaj tekst je deo specijala posvećenog Smart Home / Digitalnom domu, objavljenog u časopisu PC#259. Specijal možete čitati potpuno besplatno u PC Press digitalnoj čitaonici.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,