Da li će lomovi ekrana telefona postati prošlost?

Trenutno vodeća kompanija na polju zaštite za ekrane mobilnih telefona, Corning, sa svojim Gorilla Glass staklom, izgleda da će dobiti žestoku konkurenciju. AKHAN Semiconductor, kompanija specijalizovana za laboratorijsko „uzgajanje“ dijamanata planira da uđe na tržište mobilnih telefona, sa staklima za ekrane koji će biti napravljeni od dijamanata. 

akhan

Sa svojom tehnologijom i intelektualnom svojinom, AKHAN smatra da može da postane dominantna kompanija na tom polju. Njihov plan je da iskoriste sopstveni dizajn, proizvodne procese, materijale, kao i znanje svojih inženjera kako bi komercijalizovali novu generaciju zaštitnih stakala koja će biti jača, lakša i tolerantnija na različite temperature.

Adam Khan, osnivač AKHAN-a smatra da njihova tehnologija proizvodnje dijamanata ima veliki broj primena. Potreban je samo kapital da bi se ideje razvile u proizvode, a za ovaj su sredstva već obezbeđena. S tim na umu, proširiće svoje proizvodni kapacitet fabrike u Ilinosu, koja nosi ime „Diamond Mine 1“. U njoj će se proizvoditi zaštitno staklo Miraj Diamond Glass, koje će biti 6x snažnije, 10x otpornije na udarce od Gorilla Glass-a i značajno manje osetljivo na temperaturne razlike.

Pročitajte i:  Svi Motorola telefoni u 2024. godini imaće Corning Gorilla Glass

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,