Da li je ovo Motorola RAZR 2?

Motorola Razr je sigurno jedan od najboljih pokušaja da se tehnologija savitljivih ekrana na telefonima iskoristi na pravi način u 2019. godini. Izgleda, da Motorola već razmišlja o nasledniku ovog čuvenog modela, a Lets go Digital je otkrio patent koji izgleda da je još jedan ovakav telefon. Baš u patentu moguće je naći savitljiv uređaj na pola po horizontali sa dodatnim ekranom spolja. Poznato?

PCPress.rs Image

Takođe, patent pokazuje osam senzora koji će se naći sa strane uređaja i služe kao virtualni dugmići koji, zarad različitih funkcija mogu da budu pritisnuti ili da se preko njih prevuče prst. Ovi senzori se mogu koristi i kada se telefon zatvori, ali bi tada zajednički imali drugačiju funkciju. Tačnije, 20 različitih funkcija, prema detaljima koji idu uz patent.

Neki od njih će sigurno biti korišćeni kako bi prizvali digiatlnog asistenta ili selfi kameru. Još jedna od mogućnosti je i da poseduje senzor otiska prsta sa strane, ili skener u ekranu uređaja. Međutim, ako bi tako bilo, to bi bio prvi takav savitljiv uređaj na svetu.

Pročitajte i:  Motorola Moto G i bežično punjenje

PCPress.rs Image

Ostaje samo da vidimo da li će Motorola uspešno implementirati ovu tehnologiju. Ipak, i igrači poput HTC-a i Google-a su pokušali tako nešto na svojim uređajima, ali se još nije primilo. Za sada ovo je patent i nema vesti da li će se ovaj model proizvesti, ali isto tako je patent bio i novi Razr kada smo ga prvi put videli u Avgustu 2018. godine.

Izvor: androidauthority

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,