ERP 2024

Dačić da pokaže da je Srbija dobra za ulaganje

Kako smo pisali juče, premijer Srbije, Ivica Dačić, od danas je u višednevnoj poseti SAD-u. Poseta traje do 16. maja, a Dačić će se najpre videti sa rukovodiocima kompanije Microsoft, sa kojima će biti potpisan centralni ugovor o licenciranju i servisiranju računarskog softvera koji će koristiti državna administracija u Srbiji.

PCPress.rs Image
Photo: brionv/Flickr

Nakon toga, Dačić će posetiti i Silicijumsku dolinu, odnosno najveće svetske IT kompanije.

Za Srbiju bi ove posete trebalo da znače šansu za ulaganje.Prema rečima predsednika Poslovnog saveta SAD – Srbija, Džona Sejlora, Srbija mora da se otvori i da pokaže američkoj poslovnoj zajednici da postoje dobre poslovne mogućnosti za ulaganje.

On je u intervjuu za Glas Amerike rekao da se važnost Dačićeve posete vidi i u činjenici da dolazi u pratnji ambasadora SAD u Beogradu Majkla Kirbija.

Sejlor je rekao da će srpska delegacija u prvom delu posete boraviti u Sijetlu, gde će potpisati ugovor sa Microsoftom, odakle odlazi u Silicijumsku dolinu, da bi na kraju posete otišao  u Vašington, gde će razgovarati sa članovima Kongresa, predstavnicima Stejt departmenta, američke Agencije za trgovinu i razvoj i drugih vladinih agencijam prenosi agencija Tanjug.

Pročitajte i:  Američki zakonodavci ljuti nakon što je Huawei predstavio laptop sa novim Intel AI čipom

Predstavnici srpskih kompanija moraju na praktičnom planu da pokažu zainteresovanost, angažovanost i upornost u odnosima sa ovdašnjim firmama, što će po mom mišljenju, neminovno doneti rezultate”, zaključio je Sejlor.
Dačić će imati susrete sa predstavnicima kompanija Cisco, IBM, HP, Amazon, Oracle, Apple i Google.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,