Data Science – Posao budućnosti, Milica Šćepanović, DSB | BIZIT2022

Milica Šćepanović, rukovodilac konsaltinga u kompaniji MCB, je govorila o poslu budućnosti – reč je o Data Science pozivu. Ona je donela i vrlo jasno objašnjenje zašto je ova profesija sve popularnija, a primera radi, 2020. godine je Data Science profesija u SAD proglašena za treće najpoželjnije zanimanje.

PCPress.rs Image

„Na koji način i zašto je Data Science posao budućnosti? Tokom ove konferencije pričali smo mnogo o podacima i okruženi smo ogromnom količinom podataka. Sve kompanije ih prikupljaju i imamo sve veću i veću potrebu za njihovom obradom, kako bismo doneli određene zaključke na osnovu njih. Samim tim, neophodno je da imamo više zaposlenih koji će se baviti obradom podataka. Tu mislim što na klasične programere koji će se baviti razvojem rešenja baziranih na veštačkoj inteligenciji, što na zaposlene u tradicionalnim kompanijama koji će se baviti obradom podataka sa tržišta i iz operacija, što na menadžment koji će se oslanjati na ove podatke kako bi donosio ispravne odluke.“

Celokupno izlaganje Milice Šćepanović možete pogledati na linku ispod kao i ostala predavanja i panele koji su se održali drugog dana BIZIT konferencije.

Ukoliko vam se dopada sadržaj konferencije, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom BIZIT YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo sledeće godine bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,