Računari i Galaksija

Dinosaurusi: Džinovi Patagonije u Beogradu

dinosaurusiU Impuls holu na Novom Beogradu (pored hotela Continental) otvorena je izložba “Dinosaurusi Argentine – džinovi Patagonije” koju Prirodnjački muzej iz Beograda organizuje u saradnji sa udruženjem GGPCLA Groupo Cultural iz Argentine.

 

Postavka obuhvata 20 vrsta dinosaurusa sa preko 40 eksponata skeleta, delova skeleta, jaja dinosaurusa, gnezda mladunaca… Svakako najatraktivniji eksponati su kompletni skeleti 10 dinosaurusa, među kojima su i krvoločni mesojed Giganotosaurus od 14 metara, biljojed Rebbachisaurus (17 metara), a Megaraptor dug 9 metara sa kandžom od pola metra upravo na beogradskoj izložbi ima svoju svetsku premijeru.

 

Dinosaurusi (užasan gušter) su najveće životinja koje su ikada hodale Zemljom. Iako su na planeti opstajali više od 180 milion godina, u eri mezozoika, nijedno ljudsko biće nije nikada videlo živog dinosaurusa. Po prvi put na našim prostorima ova ižloba osim edukativnog, kulturnog i ekološkog aspekta sadrži i elemente zabave: u mračnom ambijentu praistorije organizovan je bogat prateći program kroz radionice (između ostalih i za slepe i slabovide), kvizove, stučna predavanja i filmske projekcije.

 

Izložba je otvorena svakog dana osim ponedeljkom, od 10 do 21 sat, a cene ulaznica su 300 dinara za decu i 450 dinara za odrasle, uz odgovarajuće popuste za grupne ili porodične posete.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,