BIZIT plus

Disney planira razvoj zajednica u kojima će se živeti, po modelu njihovih tematskih parkova

Disney je pokrenuo novi projekat za obožavaoce pod nazivom „Storyliving by Disney“ koji će funkcionisati kao zajednica u kome će ljudi živeti, po modelu tematskih parkova kompanije.

Disney planira razvoj zajednica u kojima će se živeti, po modelu njihovih tematskih parkova

Disney objavio lokaciju pod nazivom Cotino

Do sada je objavljena samo jedna lokacija, zajednica od 1.900 stambenih jedinica pod nazivom Cotino koja će biti izgrađena u gradu Rancho Mirage gde je nekada živeo i sam Walt Disney. Cotino će imati vile, stanove i stambene komplekse grupisane oko „velike oaze“ od 24 hektara. Sadržaji će uključivati šoping, restorane, zabavu i hotel na plaži. Građani će moći da posete Cotino kupovinom dnevnih propusnica, dok će deo kompleksa biti izdvojen za stanovnike od 55 i više godina. Cene smeštaja i opcije finansiranja nisu objavljene. Iako Disney brendira i plasira ove zajednice, on neće posedovati, graditi ili prodavati domove.

Nije prvi put da Disney istražuje ovakve stambene objekte. Godine 1996. otvorio je kapije Celebration na Floridi, a 2011. otvorio je svoje luksuzno odmaralište Golden Oak u istoj državi, gde su se cene domova prvobitno kretale od 1,6 miliona dolara. I sam Walt Disney je želeo da razvije utopijski „grad budućnosti“ po imenu Epcot. Stanovnici „Storyliving“-a moći će da učestvuju u utemeljenijim avanturama, gde će se lakše izboriti sa krizom srednjih godina i naporima u predgrađu. Zašto plaćati terapiju ako svoj život možete pretvoriti u pozorište?

Pročitajte i:  Disney+ staje na put deljenim nalozima

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: