Disney striming servisi imaju ogroman rast

Vrlo brzo, Disney je postao možda čak i dominantna sila u svetu video strimovanja. Samo otprilike šest meseci nakon što je kompanija objavila da ima preko 100 miliona pretplatnika na streaming video platformi. U izveštaju o zaradi koji pokriva poslednji kvartal 2020. godine, Disney je objavio da sada ima 94,9 miliona pretplatnika Disney+, 39,4 miliona pretplatnika Hulu i 12,1 miliona pretplatnika ESPN+. Sve u svemu, Disney ima oko 146 miliona pretplatnika na streaming video platformama, a Disney+ je servis na koji treba računati.

PCPress.rs Image

Prošle godine 100 miliona novih korisnika

Budući da je Disney+ upravo pokrenut u decembru 2019. godine, upoređivanje međugodišnjih brojeva pretplatnika nije od velike pomoći, ali činjenica da je u toku godine prikupio skoro 100 miliona korisnika izuzetno je impresivna. Međutim, prosečni mesečni prihod po pretplatniku značajno je opao, sa 5,56 dolara pre godinu dana na samo 4,04 dolara – to je velikim delom krivica  Disnei+ Hotstar, usluge u Indiji i Indoneziji. U tim zemljama mesečna naknada za Disney+ je znatno niža nego drugde.

Pročitajte i:  Fortnite - dve nove Lego igre 

Iako je Disney+ daleko najveći servis kompanije, Hulu i ESPN+ su takođe bitni. 12,1 miliona pretplatnika na ESPN+ predstavlja 83% rasta u odnosu na prošlu godinu. Hulu je takođe porastao za 30% u odnosu na prošlu godinu, na 39,4 miliona pretplatnika. Streaming video je bio sjajna tačka za Disney u teškoj godini u kojoj je pogođen zatvaranjem preduzeća poput tematskih parkova i krstarenja zahvaljujući COVID-19 epidemiji. Ponude za bioskopske filmove bile su slično pogođene, ali bar kompanija ima puno vernih obožavalaca koji ostaju kod kuće i gledaju sadržaje njihovih striming platformi.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: