BIZIT plus

Dodeljena priznanja Vip studentima

Vip studenti

Na svečanom prijemu, u prostorijama kompanije Vip mobile, 20 najboljih učesnika u projektu društveno odgovornog poslovanja „Budi Vip student“ dobilo je priznanja i čestitke od Jasne Matić, državne sekretarke za Digitalnu agendu, dekana fakulteta i članova Upravnog odbora Vipa. Nagrade za pobednike su: plaćena dvomesečna letnja praksa u Vipu, notebook računar i smart telefon sa Vip priprejd SIM karticom i 15.000 dinara kredita, kao i dva edukativna seminara i predavanje stručnjaka Telekom Austrija Grupe, uz kontinuirano mentorstvo menadžera Vipa tokom prakse i daljeg školovanja.

Vip stipendijama nagrađeno je pet studenata Fakulteta organizacionih nauka, četiri studenta Elektrotehničkog fakulteta, tri studenta Ekonomskog fakulteta u Beogradu, dva studenta Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu i po jedan student Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, novosadskog Fakulteta tehničkih nauka i Prirodno matematičkog fakulteta, kao i sa niškog Elektronskog i Ekonomskog fakulteta.

Jasna Matić, državna sekretarka za Digitalnu agendu, naglasila je da je praksa u kompaniji Vip mobile prilika da studenti primene dosad stečena teorijska znanja i da kroz bogat mentorski program steknu neophodno praktično iskustvo. „Projekat „Budi Vip student“ od samog početka ima našu podršku, jer se studentima pruža mogućnost da u stvarnom okruženju iskuse na koji način posluje jedna velika kompanija“, rekla je državna sekretarka za Digitalnu agendu.

„Veliko nam je zadovoljstvo što već petu godinu zaredom mladim i ambicioznim ljudima pružamo stručno usavršavanje i profesionalno iskustvo u oblasti telekomunikacija. Prethodnih godina imali smo priliku da upoznamo veoma talentovane praktikante, a njih 12 je dobilo posao u Vipu“, istakao je Tanasis Kacirumpas, predsednik Upravnog odbora, i dodao da je praksa u kompanijama poput Vip mobile prvi korak na putu do zaposlenja, jer poslodavci danas najčešće traže da kandidati za posao, pored fakultetskog obrazovanja, imaju i određeno radno iskustvo.

Izvor: Vip

Facebook komentari: