Drugi let Modlijeve “Pilotske knjige”

Sa izmakom proleća u knjižarama je osvanulo drugo i dopunjeno izdanje “Pilotske knjige” Zorana Modlija, knjige koja pretenduje da bude osnovna škola letenja.

Modli, B727 i Pilotska knjigaAutor kaže da su razlike između prvog i drugog izdanja vrlo tanane su – ali se zato vide na kilometar! Novo izdanje ima i poklon DVD s filmom “Škola letenja”, koji primerima iz prakse potkrepljuje teoriju ispisanu na stranicama knjige. Izdavač je Mladinska knjiga Beograd.

„Pilotska knjiga“ je namenjena zagriženim ljubiteljima avijacije, tinejdžerima dovoljno zrelim da razmišljaju o profesiji pilota, kolekcionarima vazduhoplovnih zanimljivosti i pikanterija, ali pre svega ozbiljnim kandidatima za sportske i profesionalne pilote kojima će poslužiti kao savršen udžbenik letenja, kako tokom teorijske nastave, tako i u nastavku praktične obuke na avionu.

Većina poglavlja je oplemenjena autobiografskim, ponekad romansiranim detaljima, koji su, nakon godina Modlijevog profesionalnog letenja u JAT-u i paralelnog medijskog delovanja, logična posledica bogatog iskustva na oba polja. Uostalom, i dosadašnje generacije pilota su proteklih decenija tokom školovanja koristile baš Modlijeve knjige za sticanje opštih letačkih znanja. I pamtile ih.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,