BIZIT plus

Duolingo otkazuje saradnju sa 10% radnika zbog upotrebe AI

Duolingo je otpustio 10% svojih izvođača jer je počeo da koristi AI alate za obavljanje zadataka koje su radili. Glavni izvršni direktor rekao je akcionarima u novembru da kompanija koristi veštačku inteligenciju za kreiranje novog sadržaja.

PCPress.rs Image

AI dramatizuje brzinu razvoja

Duolingo se takođe oslanja na veštačku inteligenciju da generiše glasove koji korisnici čuju u aplikaciji. Kompanija je ranije objavila i AI funkcije za klijente. Prošle godine je uveo premium nivo pod nazivom Duolingo Max koji omogućava pretplatnicima pristup chatbotu koji može objasniti zašto su njihovi odgovori bili tačni ili netačni. Još jedna Max funkcija pod nazivom Roleplay omogućava pretplatnicima da vežbaju svoje jezičke veštine u izmišljenim scenarijima.

Porast moderne generativne veštačke inteligencije u poslednjih nekoliko godina izneo je na površinu strah društva od gubitka posla zbog tehnologije. U ovom slučaju, smanjenje radnih mesta nije uticalo na zaposlene sa punim radnim vremenom. Mnogi zaposleni u kompaniji sa punim radnim vremenom i izvođači očigledno koriste AI alate da bi postigli određene zadatke u svom poslu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *