BIZIT plus

Egipatsko ministarstvo prosvete izabralo AMD za škole

PCPress.rs ImageAMD je objavio isporuku računara zasnovanih na AMD-ovim procesorima Phenom II X2 i čipsetu AMD 780,kao dela obimnog tenedrskog sporazuma sa ministarstvom prosvete Egipta. Projekat, koji je vodio regionalni sistem integrator „Centra”, fokusira se na razvoj računarskih učionica za vladin širokoopsežni program računarske pismenosti. Prema uslovima sporazuma, ministarstvo namerava da računarima opremi 1400 računarskih učionica i osnovnih škola, širom svih 29 guvernanti Egipta, sa blzu 10.000 računara zasnovanih na AMD-ovim procesorima .
„Ovo nije samo obični tender za računaree. Unapređenje obrazovanja je naš dugoročni nacionalni cilj, i naš ambiciozni program razvoja računarskih znanja među školarcima će pomoći da buduće generacije Egipćana postanu aktivni učesnici informatičkog društva,” komentarisao je Nj.E. Ahmad Zaki Bader, ministar prosvete Egipta.
„AMD je posvećen egipatskom tržištu i razvoju računarske pismenosti u Egiptu i širom celog regiona Bliskog istoka”, potvrdio je Alberto Bozo, AMD-ov korporativni podpredsednik i generalni menadžer za Evropu, Bliski istok i Afriku. „Pozdravljamo uspeh napora egipatske vlade da sprovede fer i otvoren javni tenderski proces. Kada javne vlasti osiguraju konkurentnost na tenderima za nabavku računarske opreme, onda dobijuaju rešenje već prilagođeno njihovim potrebama, a građani, za svoj novac, dobijaju najbolja rešenja.”
Ing. Sana Soliman, predsednik upravnog odbora „Centra”, komentarisao je: „Ovo je sjajna prilika za nas da damo doprinos promenama. Mi smo ponosni što učestvujemo u razvoju računarskog obrazovanja u Egiptu. Naše jake lokalne ekspertize na polju informacionih tehnologija, pogotovo na polju sličnih projekata, zajedno sa AMD-ovom moćnom platformom, daju idealno rešenje za ovaj projekat.”

Pročitajte i:  Intel je i dalje najveći proizvođač računarskih procesora

Izvor: AMD

Facebook komentari: