Eksterno održavanje mobilnih mreža novi trend

Kompanija Ericsson predstavila je danas nove projekte i trendove na polju telekomunikacija kao i rešenja u domenu distribucije video sadržaja na različitim platformama.

Ericsson radni dorucak 14.05.2013Telekomunikaciono tržište sve više pokreću zahtevi samih korisnika, a upravo poslovni model, koji nude eksterne usluge upravljanja mrežom, menja fokus operatora sa mreže na same usluge i svoje pretplatnike. Primarni cilj nije samo omogućiti određenu uslugu već obezbediti visok kvalitet i održivost same mreže.

„Operatori u regionu sve više prihvataju usluge eksternog održavanja mrežom kao ključ uspeha koji im omoguća da se posvete pružanju naprednih servisa, efikasnijem radu i poboljšanju performansi mreže. Ovaj poslovni model je od vitalnog značaja za strategiju operatora jer im oslobađa resurse i omogućuje fokusiranje na iskustvo korisnika koji su veoma značajni za održivo poslovanje i uspeh u Umreženom društvu“, istakao je gospodin Antonio Passarella, direktor prodaje kompanije Ericssonu u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji.

Pročitajte i:  Ericsson je stabilizovao prodaju

Korisnici širom sveta danas zahtevaju mogućnost gledanja televizije, i drugog video sadržaja, na više platformi, u svakom trenutku, gde god se nalazili.

„U Umreženom društvu video je svuda oko nas i televiziji mesto više nije samo u dnevnoj sobi. Naša višenagrađivana multiscreen tehnologija omogućava provajderima i operatorima da distribuiraju bilo koji sadržaj na različite platforme, uređaje i mreže koristeći jedno integrisano rešenje. Korisnici žele personalizovan sadržaj i napredno korisničko iskustvo na svim uređajima koje koriste“, rekla je Milena Matić, menadžerka kompanije Ericsson za marketing i strategiju.

Takođe, na radnom doručku, jedan od tema bila su OSS i BSS softverska rešenja kompanije Ericsson koja omogućavaju telekomunikacionim operatorima da povećavaju saobraćaj u mrežama bez uticaja na ostale servise koje pružaju, da aktiviraju nove za nekoliko minuta, a ne za nekoliko dana, i da dinamično i precizno vrše naplatu.

Izvor: Ericsson

Facebook komentari:

1 thoughts on “Eksterno održavanje mobilnih mreža novi trend

Comments are closed.