BIZIT plus

Elon Musk: Borba za planetu Zemlju

Elon Musk je osnovao fond od 100 miliona dolara za Carbon Removal X Prize – fondaciju čiji je cilj da eksperte širom sveta motiviše u potrazi za rešenjima koja bi trebalo da ublaže čovekov negativan uticaj na planetu.

PCPress.rs Image

Fondacija je sa radom počela 22. aprila, na Dan planete Zemlje, a cilj joj je da finansira razvoj tehnologija koje bi mogle da uspore klimatske promene. Od učesnika se očekuje da demonstriraju načine na koje planiraju da iz atmosfere i okeana uklone velike količine ugljen-dioksida koji utiče na globalno zagrevanje. Konkurs je otvoren za eksperte iz celog sveta i trajaće do 2025. godine.

Veće je jasno da klimatske promene predstavljaju veliku opasnost, te da je emisija ugljen-dioksida vodeći uzrok. Ovo takmičenje bi moglo da dovede do nekih zanimljivih rešenja, a 100 miliona je suma koja bi u tome značajno mogla da pomogne.

Izvor: Space.com

Facebook komentari:
Pročitajte i:  AI podvodni dron koji pliva i istražuje okeane

One thought on “Elon Musk: Borba za planetu Zemlju

  • 23. 04. 2021. at 17:44
    Permalink

    Nismo deca, vec umemo da razmisljamo i gledamo oko sebe. Ogromno zagadjenje, klimatske promene i globalno zagrevanje su nastali samo zbog dejstva geoinzenjeringa. Nisu znali kako drugacije da preuzmu kontrolu nad stanovnistvom planete i to prvo priremaju kobajagi globalnim zagrevanjem i klimatskim promenama, da bi oni koji zele kontrolu sproveli veliki reset nakon cega nema vise slobode, kao sto nas pripremaju sada. Uzivajte u zivotu dok jos mozete. Ko mi ne veruje nek procita zvanicni dokument “The Nemeth Report” sa interneta. Nadam se da znate sta je geoinzenjering, to je upravljanje vremenskim prilikama, tako da pada sneg kad mu vreme nije, ili nema sunca danima, ili ima puno mracnih oblaka sa raznoraznim gasovima pa se ljudi guse. Ja sam sinoc citala dokumenta iz Davosa, sa njihovog sajta, to nisu zavere, vec ideje i planovi i zgranuli biste se kada biste procitali…

Comments are closed.