Top50 Glas publike

Elon Musk, Twitter i sloboda govora

Nakon što je otpustio rukovodioce, Elon Musk se sprema da promeni Twitter. Među novinama je i savet za moderaciju, koji će, kako kaže Musk, biti sastavljen od članova koji imaju „različite stavove i poglede na svet“.

PCPress.rs Image

Dok se savet ne okupi neće biti velikih odluka u vezi sa sadržajima i banovanim nalozima. Globalna rasprava o slobodi govora je ipak već počela, budući da su na Twitteru najavljene velike promene koje su u vezi baš sa tom temom. Eksperti tvrde da su te izmene neizvodljive i da je Musk u svojim izjavama kontradiktoran.

Nakon što je za Twitter platio 44 milijarde dolara, Elon Musk je požurio da obavesti javnost o tome da je „oslobodio pticu“. Prve velika borba je, kako tvrdi, ona koju će voditi protiv spam botova, ali i ona koja bi trebalo da spreči da Twitter postane platforma za mržnju i podele. Druga je pomenuti savet za moderaciju, bez čije intervencije neće biti većih odluka o sadržajima i reaktivaciji naloga.

Pročitajte i:  Dorsey: Otpuštanja u Twitteru su moja krivica

Oni koji se razumeju u digitalne platforme kažu da su ove najave teško ostvarive, te da je kupovina Twittera bila lakši deo – teže stvari tek dolaze.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,