ERP 2024

Elon Musk već napravio plan otkaza širom kompanije Twitter

Elon Musk je naredio otpuštanja širom kompanije Twitter. U subotu je izvršni direktor kompanije SpaceX i Tesla navodno rekao menadžerima da počnu sa sastavljanjem spiskova zaposlenih za otpuštanje.

PCPress.rs Image

Za sada nema podataka o broju planiranih otkaza

Tajms nije mogao da utvrdi koliki deo radne snage Twittera Musk planira da otpusti – iako će neki timovi biti više pogođeni od drugih. Pre nego što je završio preuzimanje kompanije od 44 milijarde dolara, Musk je navodno rekao investitorima da planira da otpusti čak 75 odsto radne snage Twittera od 7.500 ljudi. Na sastanku sa osobljem, Musk je rekao da je zaposlenima rekao da neće tako dramatično smanjiti broj zaposlenih u kompaniji.

Predstojeća otpuštanja će se verovatno desiti pre 1. novembra. Tajming može dati Musku priliku da izbjegne isplatu grantova za deonice radnicima koji odlaze. Prema Tajmsu, takve isplate obično predstavljaju značajan deo plate zaposlenog. Iako je Musk podelio neke detalje o tome kako bi moderacija na platformi mogla da izgleda pod njegovim nadzorom, on je bio manje otvoren o svojim planovima za radnu snagu kompanije. U subotu je veći deo subote proveo tvitujući o hrani.

Pročitajte i:  Elon Musk radi na razvoju xAI superkompjutera

Musk je već otpustio deo Twitterovog liderskog tima, otpustivši generalnog direktora Paraga Agravala i glavnog finansijskog direktora Neda Segala na dan kada je preuzeo vlasništvo nad kompanijom. Prema The Guardianu, očekuje se da će ovi potezi koštati Muska najmanje 120 miliona dolara u vidu isplata „zlatnog padobrana“.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,