Elon Musk želi da kupi Twitter

Elon Musk nastavlja svoju „Twitter avanturu“, pa je nedavno ponudio da otkupi 100% kompanije, a za oko 41 milijardu dolara.

PCPress.rs Image

Nakon toga je rekao da će, ukoliko ponuda koju je poslao 13. aprila bude odbijena, ponovo razmisliti o sumi koju je spreman da investira u ovu platformu, ali i o tome šta će učiniti sa deonicama koje već poseduje. Dodao je i da je suma koju je spreman da plati njegov najbolji i konačan predlog.

Musk je objasnio da Twitter mora da se promeni da bi napredovao, jer će samo tapkati u mestu ukoliko zadrži trenutni oblik. To će se, kako tvrdi, dogoditi ako postane privatna kompanija, dakle njegova – jer je on taj koji zna kako da otključa potencijal koji već postoji.

Ove izjave su uticale na rast vrednosti deonica, pa su Twitter akcije skočile za 18%. Da podsetimo, Musk neposredno pre ovoga trebalo da uđe u upravni odbor kompanije, ali se to nije dogodilo. U isto vreme se pojavila i vest da mu sledi tužba zbog investicija u Twitter, a zato što nije na vreme objavio kupovinu akcija. Otuda valjda želja za kupovinom cele kompanije, a ostaje da se vidi kako će upravni odbor kompanije reagovati na ponudu.

Pročitajte i:  Tesla spušta cenu FSD-a na 99 dolara mesečno 

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,