Enterprise Vault proglašen za vodeći proizvod za arhiviranje od strane Gartner-a, 6-tu godinu za redom!

Gartner je objavio svoj novi magični kvadrant za proizvode za E-Mail arhiviranje za 2009.g. i Symantec je ponovo sa svojim proizvodom, Enterprise Vault, proglašen za jasnog predvodnika u grupi i to već 6 godina za redom!

gartner_mq_mail_archivingGartner: Symantec Enterprise Vault se razvio u integrisanu platformu za arhiviranje sadržaja sa najvećim brojem korisnika mail arhiviranja u svetu i velikim, rastućim brojem korisnika file i SharePoint arhiviranja. Enterprise Vault takođe arhivira i instant poruke i integriše se sa drugim proizvodima za arhiviranje, upravljanje sadržajima i pronalaženje podataka. Symantec ima balansiran pristup tržištu, sa snažnim marketingom, prodajom i korisničkom podrškom, dok proizvod nastavlja da se razvija. Verzija 8.0, koja je objavljena početkom 2009.g., rešila je izvesne probleme u dizajnu rešenja koji su pretili da uspore rast EV-a. Nove mogućnosti ojačale su poziciji ovog proizvoda i na tržištu malih i srednjih preduzeća (SMB) dodajući lakoću korišćenja, dok je arhitektura za pronalaženje i arhiviranje kod velikih i složenih okruženja dodatno poboljšana.”

Kompletan Garter-ov izveštaj možete preuzeti sa sledećeg linka:

http://www.symantec.com/content/en/us/about/media/industryanalysts/email_active_archiving.pdf

Symantec Enterprise Vault (EV) omogućava arhiviranje, upravljanje i pronalaženje nestruktuiranih informacija i podataka u preduzećima. Kako danas nestruktuirani podaci (mailovi, fajlovi na fajl serverima – office dokumenti i sl.) čine veći deo podataka u preduzećima (posebno e-mail poruke) i zauzimaju prilično prostora na skupim storage sistemima, EV kroz arhiviranje i deduplikaciju donosi značajne uštede. Enterprise Vault će automatski preuzeti, izvršiti kategorizaciju i indeksirati podatke, ujedno ih učiniti sigurnijim i uskladiti pristup i način arhiviranja sa pravilima u preduzeću ili onemogućiti njihovo smeštanje (u slučaju da pravila zabranjuju određeni tip podataka – na primer .mp3 fajlove). Kroz pojednostavljeno upravljanje ostavruju se dodatne uštede – kompletna administraicija sistema arhiviranja (i za mail i za fajlove i za SharePoint dokuemente) je iz jedne konzole.

Izvor: Net++ technology

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,