Epic Games, Lego i metaverzum za decu

Skoro sve velike kompanije rade na proizvodima koji su u nekoj vezi s fenomenom metaverzuma, a među njima su izgleda i Epic i Lego.

PCPress.rs Image

Giganti su najavili da udruženim snagama rade na tome da budući metaverzum bude bezbedan za decu. U saopštenju stoji da je u pitanju virtuelno iskustvo u kojem bi najmlađi mogli da uživaju kada novi veštački svet postane realnost. Iako nije najjasnije o kakvom se sistemu radi, u tekstu se navodi da su u planu alatke koje su prilagođene mlađim uzrastima.

Eksperti objašnjavaju da „metaverzum“ za sada znači „deljenje virtuelnog prostora s drugim avatarima“, te dodaju da takve ideje postoje već decenijama. Pored toga ističu da ovakvi virtuelni prostori nikada neće biti bezbedni za decu.

Minecraft je odavno fenomen, a u podeljenom virtuelnom prostoru se igraju i deca. Lego od samog početka traži način da se uključi u ovaj trend, pa bi i ovo mogao da bude jedan od pokušaja da svoje fizičke igračke (koje su i dalje vrlo uspešne) nekako prebaci u online dimenziju. Ostaje da se vidi hoće li u tome biti bolji nego u pisanju saopštenja.

Pročitajte i:  Epic Games poklanja: Preuzmite igru Aerial_Knight's Never Yield

Izvor: Kotaku

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,