BIZIT plus

Epic Games planira sopstvenu digitalnu prodavnicu video igara

Kompanija Epic Games, koja stoji iza popularne igre Fortnite, najavila je Epic Games Store, te se čini da će Steam uskoro dobiti ozbiljnu konkurenciju.

PCPress.rs Image

Iz kompanije su saopštili da će na ovaj način developerima ponuditi deo prihoda od 88%, dok će platforma za svoje usluge dobijati tek 12%. Poređenja radi, developeri od Steam-a dobijaju 70%, dok platforma zadržava 30%, a Valve, kompanija koja stoji iza platforme, najavila je da će smanjivati procenat koji uzima, ali samo za one igre koje zarade više od 10 miliona dolara. Ali tu se pojavljuje Epic, koji planira da iskoristi Fortnite popularnost kako bi kreirao konkurenciju, i na taj način stvorio zdravije tržište.

PCPress.rs Image

Platforma će se pojaviti sa tek nekoliko igara za PC i Mac, da bi tokom 2019. otvorila vrata svim developerima i proširila ponudu. U poslednje vreme sve više velikih izdavača kreiralo je sopstvene prostore za prodavanje pojedinačnih igara, ali se malo ko usudio da konkuriše Steam platformi tako što bi svoju platformu otvorio i developerima koji dolaze sa strane. Nije sigurno da će Epic uspeti u svom poduhvatu, ali će zahvaljujući velikom uspehu igre Fortnite platforma imati bolju startnu poziciju od većine drugih.

Pročitajte i:  Helldivers 2 - Steam igrači i PSN nalog 

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari: