Ericsson: Devet milijardi pretplatnika do 2018.

Prema novoj Ericssonovoj „Mobility report“ studiji do 2018. godine broj pretplatnika mobilne telefonije u svetu premašiće devet milijardi.

Mobilni pretplatnici u svetuMobilni broadband je u prvom kvartalu ove godine imao 1,7 milijardi pretplatnika, dok će ova brojka do 2018. godine porasti na sedam milijardi. Takođe, očekuje se da će pametni mobilni telefoni i dalje biti najdominantniji mobilni broadband uređaji.

Veći porast pretplatnika očekuje se na mobilnim računarima i na tabletima. U 2012. broj pretplatnika je bio oko 300 miliona dok se u 2018. očekuje porast do 850 miliona što će premašiti broj pretplatnika fiksnog broadbanda.

Većinu pretplatnika u mobilnoj telefoniji i dalje čine korisnici „običnih“ telefona. U 2012. zabeleženo je 1.2 milijarde pretplatnika pametnih telefona a prema očekivanom rastu u 2018. bi trebalo da ih bude oko 4.5 milijardi.

Penetracija pametnih telefona će nastaviti rapidno da raste dok će se upotreba običnih mobilnih telefona polako smanjivati sa današnjih pet milijardi na četiri milijarde pretplatnika u 2018.

Situacija u regionima širom sveta i dalje će se razlikovati drastično. U 2018. gotovo svaki pretplatnik u Zapadnoj Evropi i Severnoj Americi ima će pametni mobilni telefon dok će isti imati samo 40 do 50 procenata pretplatnika na Bliskom Istoku i u Africi.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Ericsson je stabilizovao prodaju
SBB

Tagovi: ,

2 thoughts on “Ericsson: Devet milijardi pretplatnika do 2018.

Comments are closed.