Ericsson i Telekom Italija testiraju novo solarno rešenje za bazne stanice

Ericsson-interaKompanije Ericsson i Telekom Italija predvode razvoj rešenja za solarno napajanje baznih stanica predstavivši novo Eco-Smart rešenje. Ovaj projekat dokazuje da su alternativni izvori energije odgovarajuće rešenje, kako za tržišta u razvoju, tako i za razvijena. Eco-Smart koristi fleksibilne solarne ploče i može da generiše do 100 odsto energije koja je potrebna za napajanje bazne stanice, bez potrebe za njenim izmeštanjem na drugu lokaciju.

Ericsson izuzetnu pažnju poklanja pitanju zaštite životne sredine i cilj ove probe jeste da dokaže da solarna rešenja predstavljaju održive izvore energije za operatore u razvijenim zemljama. S obzirom na to da troškovi potrošnje energije čine i do 50 odsto ukupnih operativnih troškova bazne stanice, Eco-Smart rešenje može da pomogne operatorima da znatno uštede i istovremeno smanje emisiju ugljen-dioksida.

Probna lokacija se nalazi u italijanskom gradu L’Akvila, gde su se nedavno sastali lideri G8 zemalja, koji su između ostalog razgovarali i o izazovima koje donose klimatske promene, kao uvod u decembarsku konferenciju Ujedinjenih nacija o klimi koja će se održati u Kopenhagenu

Pročitajte i:  Ericsson je stabilizovao prodaju

Stefano Pileri, direktor sektora za tehnologiju i operacije u Telekomu Italija, tim povodom je rekao: ’’Ovom probom Telekom Italija još jednom potvrđuje svoju posvećenost tehnološkim inovacijama za dobrobit cele zemlje, kao i rešenjima koja doprinose smanjenju troškova. Upotreba Eco-Smart rešenja takođe dokazuje da brinemo za održivost životne sredine, što je jedan od glavnih pokretača naše razvojne politike’’.

Ericsson-intera_bottom_up ’’Eco-Smart predstavlja sve ono za šta se sektor telekomunikacija i Ericsson zalažu a to je korišćenje inovativnih rešenja u cilju unapređenja uslova života. Ovo rešenje potrvrđuje lidersku poziciju koju Ericsson zauzima kao integrator, imajući na umu da se ono može koristiti s bilo kojom tehnologijom – 2G, 3G ili LTE, kao i u okruženjima sa više operatora’’, rekao je Ćesare Avenija, predsednik Ericssona Italija, dodavši da je Ericsson lider u razvoju energetski efikasnih rešenja.

Rezultat sporazuma koji su Ericsson i Telekom Italija potpisali 2008. godine jeste zajednički rad na razvoju održivih rešenja, a Eco-Smart potvrđuje posvećenost obe kompanije inovativnijem i ekološki održivom društvu.

Eco-Smart rešenje ima eliptičnu potpornu strukturu presvučenu fleksibilnim solarnim pločama koje obavijaju antenu.

Pročitajte i:  Ericsson je stabilizovao prodaju

Ta inovativna struktura, izrađena u Italiji, može lako da se prilagodi svim oblicima radio baznih stanica i operatorima obezbedi značajne prednosti u pogledu operativnih troškova, uz očekivanu srednjoročnu amortizaciju i izuzetno mali uticaj na životnu sredinu.

Izvor: Ericsson d.o.o.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,