Ethereum startap kao uspešna prevara

Startap Confido, koji je na Ethereum platformi pokrenuo kampanju za prikupljanje sredstava, takozvani Initial Coin Offering (ICO), nestao je sa interneta, a pošto je uspeo da prikupi 375 hiljada dolara.

PCPress.rs Image

U opisu projekta Confido je predstavljen kao aplikacija bazirana na blockchain tehnologiji, a koja je trebalo da bude namenjena praćenju transakcija, te isporuka kada su kriptovalute u pitanju. Tokom prikupljanja sredstava investitorima su prodavani digitalni tokeni koji su predstavljali njihove investicije u ether-u, Ethereum-ovoj valuti. Ispostavilo se da su investitori žrtve prevare, te da su novac davali u zamenu za nepostojeći proizvod.

U nedelju, 19. novembra, kompanija je obrisala svoj Twitter nalog, te web-sajt. Kao razlog su naveli to što su ih određeni zakonski problemi sprečili da nastave sa daljim prikupljanjem sredstava. Međutim, određenih podataka o Joost van Doornu, jednom od navodnih osnivača ovog startapa, bilo je samo na LinkedIn profilu, koji je nakon objave uklonjen.

PCPress.rs Image

Confido tokeni dostigli su tržišnu vrednost od 10 miliona dolara pre nego što je kompanije nestala, da bi odmah posle toga postali bezvredni. U ovom trenutku nije jasno šta će se dogoditi sa prikupljenim sredstvima, a TokenLot, web-sajt koji je vodio Initial Coin Offering za Confido, izjavio je da se radi o veoma talentovanim prevarantima.

Pročitajte i:  X radi na NSFW Communities za sadržaje za odrasle

Izvor: Fudzilla

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,