eToro: Vreme je za investiranje u kriptovalute

Kada su kriptovalute prvi put počele da se pojavljuju pre 10 godina u njih su uglavnom investirali oni koji su voleli da se kockaju, te oni koji su umeli „da predvide budućnost“. Mnogo se toga od tada promenilo, pa je danas trgovanje kriptovalutama skoro ušlo u mejnstrim. Neki finansijski eksperti veruju da bi svaki investitor trebalo da 2-5% posto svog portfolija posveti kriptovalutama, koje su, istina, i dalje nestabilne, te evoluiraju vrtoglavim brzinama. Tako su onima koji u njih investiraju potrebne platforme od poverenja, a eToro je jedna od njih.

PCPress.rs Image

Dok neki eksperti i dalje sumnjaju u budućnost digitalnih valuta, drugi ispoljavaju određene oblike optimizma, ali se investitorima još uvek ne savetuje da sva svoja sredstva ulože u kriptovalute. Ipak, činjenica je da tržište kriptovaluta danas vredi oko 270 milijardi dolara, zbog čega je sve više onih koji polako stiču poverenje u ovu oblast ulaganja. U trci za osvajanje kripto-kolača važne su i platforme za trgovanje, pa se na vrh liste polako penje i eToro, platforma koja je pokrenuta još 2007, kada joj je misija bila da demokratizuje tradicionalne načine investiranja te finansijska tržišta učini dostupna svima. Danas su specijalizovani za trgovanje kriptovalutama, te podržavaju 14 različitih koina – Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Dash, XRP, Litecoin, Bitcoin Cash, Stellar Lumens, NEO, EOS, Cardano, IOTA, TRON i Zcash.

Pročitajte i:  Izgubljena lozinka krila tri miliona dolara

PCPress.rs Image

Ističe se da je eToro „društvena platforma za trgovinu kriptovalutama“, što znači da investitori mogu da se povezuju i komuniciraju među sobom kao na bilo kojoj društvenoj mreži. Prilagođena aplikacija ima i newsfeed preko kojeg se trendovi na tržištu prate u realnom vremenu, a tu su i notifikacije koje korisnike obaveštavaju o najnovijim ponudama. Kreatori tvrde da se radi o sigurnoj komunikaciji i bezbednom trgovanju, a korisnicima ostaje da procene koliko je kripto-društvena mreža korisna u okviru savremenog investiranja.

Izvor: Futurism

Facebook komentari: