Etsy prodavci pozivaju kupce na bojkot platforme

U februaru, izvršni direktor platforme Etsy Džoš Silverman imao je dobre vesti koje je podelio sa investitorima: prodaja i prihod su bili na vrhuncu svih vremena, što je dovelo do porasta akcija Etsy-ja. U isto vreme, Silverman je imao manje dobrodošle vesti za prodavce, isporučene putem e-pošte: naknade za transakcije su rasle, sa 5 procenata na 6,5 procenata, ili 30 procenata u porastu, počevši od 11. aprila.

prodavci pozivaju na bojkot etsy platforme

Za prodavce ovo je početak kraja

Mnogi prodavci su na prvu loptu reagovali burno, govoreći da je mera povećanja procenta zarade platforme Etsy neizdrživa za mnoge od njih. Zbog toga što se najveći deo prodavaca slaže sa konstatacijom da nešto treba preduzeti, nastala je akcija da se 11. aprila hiljade prodavnica ugase, odnosno uđu u režim odmora, obustavljajući prodaju na više od nedelju dana, u znak protesta promena na platformi. Oni takođe traže od svojih kupaca da se uzdrže od kupovina na Etsy-ju, a do sada su skupili i oko 15,000 potpisa podrške. Više od 5,000 prodavaca se prijavio za bojkot.

Za sada ne deluje kao da je rešenje na pomolu. Etsy se isprva nije ni oglašavao na temu bojkota, a kako sada stvari stoje, izgleda da od svojih 6,5% zarade neće odustati, i da će to od 11. aprila biti uslov za sve koji žele da nastave prodaju u jednoj od najvećih elektronskih prodavnica na svetu.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: