BIZIT plus

Evropska komisija odabrala HP servere

HP-ovi Integrity serveri pokretaće aplikacije u 14 institucija, agencija i organa Evropske unije, saopšteno je danas iz ove kompanije.

c03518102
Photo: HP

Evropska komisija odabrala je HP-ove Integrity servere, bazirane na Intel Itanium procesorima i platformi HP uX 11i v3, rešenja za pokretanje kritičnih poslova, uključujući aplikacije koje barataju velikim bazama podataka u više EU država.

Jedan od koraka u tehničkoj evaluaciji obuhvatao je i testiranje performansi u HP-ovom centru u Beblingenu u Nemačkoj, a prema kriterijumima odabira rešenja, HP-ova ponuda imala je najbolji odnos cene i kvaliteta, kažu iz HP-a.

“Zbog trendova u oblasti cloud rešenja, rasta obima podataka i broja mobilnih uređaja, pred sisteme za kritične poslove stavljaju se sve veći zahtevi”, rekao je Rik Luis, potpredsednik odeljenja Business Critical Systems kompanije HP.

Pored servera, kompanija će obezbediti dodatnu opremu i softver, dok će odeljenje za tehnološke usluge pružati podršku i održavanje, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  HP pokreće pretplatnički servis za iznajmljivanje printera