BIZIT plus

Evropska nedelja programiranja od 11. do 17. oktobra

Od 11. do 17. oktobra pod pokroviteljstvom EU komisije i EU komesarijata za obrazovanje i kulturu odvijaće se manifestacija Evropska nedelja programiranja.

code-weekOva druga po redu međunarodna manifestacija ima za cilj da se promovišu i unaprede bazična informatička znanja i veštine ne samo učenika i mlađe populacije već i svih građana, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Osim ideje da se promocijom informatičkih znanja i veština poveća interes mladih generacija za hronično nedostajućom stručnom radnom snagom u ovoj oblasti, manifestacija je namenjena i zainteresovanim građanima svih doba.

Ministarstvo Prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija su uputila zajednički poziv organizacijama, institucijama i građanima da uzmu učešće u ovoj manifestaciji.

Svi zainteresovani za učešće u Evropskoj nedelji programiranja više informacija mogu naći na codeweek.eu. Organizacije i građani zainteresovani za organizovanje edukativnih događaja u okviru Evropske nedelje programiranja mogu na events.codeweek.eu/guide/ naći uputstvo za organizaciju događaja, materijale za promociju i resurse za programiranje.

Druge događaje u okviru ove nedelje možete pratiti na društvenim mrežama: Twitter @codeWeekEU oznaka: #codeEU i na Facebook: codeEU.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija