EY Preduzetnik godine za 2016. godinu – Radojko Janić

Radojko Janić, vlasnik kompanije Radijator – Inženjering, dobitnik je prestižnog priznanja EY Preduzetnik godine TM koje međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) dodeljuje jubilarni peti put, a nagradu su mu uručili u Beogradu, 23. februara 2017. godine, direktor Razvojne Agencije Srbije, Željko Sertić i Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

PCPress.rs ImageEY Preduzetnik godineTM (EY Entrepreneur Of The YearTM) je najprestižnija svetska nagrada za dostignuća u preduzetničkom biznisu. Ovaj globalni program se razlikuje po tome što promoviše preduzetnički duh i inicijativu i odaje priznanje ljudima koji su postigli uspeh svojom vizijom, liderstvom i inovativnošću. Kao prva i jedina globalna nagrada ovog tipa, EY Preduzetnik godineTM sprovodi se na regionalnom, nacionalnom i globalnom nivou u gotovo 60 zemalja.

Pored glavne nagrade, priznanja su uručena prof. dr Snežani i Urošu Đorđević koji stoje ispred porodične kompanije Agrounik u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine i Dušku Radoviću, vlasniku kompanije Transfera u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine.

„Priznanje od strane kompanije EY i žirija koji čine moje kolege preduzetnici vrhunac je karijere koji jedan preduzetnik može da doživi. Ono takođe predstavlja i još jednu obavezu celoj mojoj porodici i svim zaposlenim u kompaniji Radijator Inženjering da još više radimo, proizvodimo i tehnološki se unapređujemo. “, izjavio je Radojko Janić, pobednik ovogodišnjeg takmičenja EY Preduzetnik godine.

Kompanija Radijator-Inženjering iz Kraljeva, na čelu sa gospodinom Radojkom Janićem, uspešno posluje već 25 godina. Delatnost kompanije je montaža i održavanje centralnog grejanja kao i proizvodnja kotlova na čvrsta goriva, biomasu i naftu. Radijator-Inženjering danas zapošljava preko 400 radnika od kojih je 40 diplomiranih mašinskih inženjera koji svakodnevno rade na usavršavanju kvaliteta proizvoda.

Izbor za najuspešnijeg preduzetnika u protekloj godini, o kome je odlučivao nezavisni žiri, održan je 23. februara u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency u Beogradu, a ime ovogodišnjeg pobednika je na svečanoj ceremoniji saopštio direktor Razvojne Agencije Srbije, Željko Sertić.

„U ime Vlade Republike Srbije, ministarstva privrede i Razvojne Agencije Srbije čestitao bih svim ovogodišnjim učesnicima, a naročito pobednicima ovogodišnjeg takmičenja. Program EY Preduzetnik godine predstavlja pravi način da se promovišu najuspešniji privrednici u našoj zemlji. Verujem da svi vidite pomak i razvoj poslovnog ambijenta u Republici Srbiji. Takođe, iskoristio bih priliku da u okviru decenije preduzetništva najavim dodatnu podršku srpskoj privredi i domaćim preduzetnicima. “, istakao je direktor Razvojne Agencije Srbije, Željko Sertić.

„Program EY Preduzetnik godine u poslednjih 5 godina pružio nam je priliku da se upoznamo sa najuspešnijim preduzetnicima Republike Srbije i uvidimo kako posluju oni koji čine stub ekonomije naše zemlje. Počastvovan sam što ćemo i ove godine u Monte Karlu imati priliku da posvedočimo o tome koliko je uvaženo poslovanje naših preduzetnika širom sveta.“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

PCPress.rs ImageOvogodišnji izbor EY Preduzetnik godine podržan je od strane generalnog sponzora, ProCredit banke koja sa glavnim fokusom na sektor MSP više od 15 godina posluje na srpskom tržištu.

„ProCredit banka se već dugi niz godina bavi podrškom razvoja i afirmacijom preduzetništva u Srbiji, a naše opredeljenje je da i u narednom periodu budemo glavna banka za sva mala i srednja preduzeća u našoj zemlji. Izbor za EY Preduzetnika godine je za nas veoma značajan, jer on nije samo predstavljanje najuspešnijih, već događaj koji kroz konkretne primere pruža veliko ohrabrenje ostalim preduzetnicima i privrednicima u našoj zemlji, podstičući ih da svakodnevno napreduju, inoviraju i budu sve uspešniji.“ istakla je Svetlana Tolmačeva Dingarac, predsednik izvšnog odbora ProCredit banke.

Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik godine 2016, Radojko Janić, predstavljaće Republiku Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godineTM, u junu mesecu u Monte Karlu.

Pored dobitnika priznanja, u finalu su se za glavnu nagradu po odluci nezavisnog žirija našli: Božidar Aleksandrović (Vinarija Aleksandrović), Aleksanda Bogunović (Bexing), Aleksandar Crnogorac (Termovent SC), Bogoljub Pantelić (Bosis) i Dejan Ristić (Jugotex).

Pored generalnog sponzora, Pro Credit banke, program EY Preduzetnik godine tradicionalno je podržan i od strane Ministarstva Privrede, Radio Televizije Srbije, magazina Biznis & Finansije i poslovnog portala eKapija.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,