Facebook Groups obezbeđuje čet do 250 osoba

Od danas Facebook Groups ima mogućnost lansiranja grupnog četa u kome može da učestvuje do 250 članova. Takođe, obezbeđen je i grupni audio, odnosno video poziv do maksimalno 50 ljudi.

PCPress.rs Image

Na sreću, potrudili su se da korisnike „ne smaraju“ stalnim informacijama o novim porukama, kojih će svakako biti u izobilju u ovim grupama. Prvo će biti poslata Facebook Groups notifikacija koja vas poziva u novi grupni čet. Ukoliko propustite taj inicijalni poziv, uvek možete da odete u „New Chat“ tab na Facebook Groups i da odaberete aktivni čet, ili da aktivirate novi. Ukoliko grupni čet počne da vas „smara“, možete da ukinete notifikacije. I kao još jedan način borbe protiv spama, Facebook je obezbedio da administratori grupe mogu uvek da ugase ili ograniče grupni čet.

Facebook ima 1,4 milijarde ljudi aktivnih svakog meseca u Facebook Groups, kao i desetine miliona aktivnih grupa. To generiše ogromnu količinu aktivnosti. Kroz ovako masovan grupni čet, Facebook očekuje da će korisnici moći da prošire aktivnosti koje obavljaju ovim putem, da olakša planiranje događaja, obezbedi kompleksnije diskusije, ali i da će čet početi da se koristi kao poslovni alat, za sastanke na daljinu.

Pročitajte i:  Meta se zatvara u Turskoj

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,