BIZIT plus

Facebook Neighborhoods stiže u još četiri američka grada

Facebook-ova aplikacija Neighborhoods je sada dostupana širom Kanade, a uskoro stiže u četiri američka grada. Ciljane američke lokacije su Charlotte (North Carolina), San Diego (California), Baton Rouge (Louisiana) i Newark (New Jersey). Poput Nextdoor-a, susedstva se sastoje od povezivanja geografski definisanih grupa korisnika u jedinstveni prostor kako bi se razgovaralo o lokalnim dešavanjima.

Facebook Neighborhoods stiže u još četiri američka grada.

Korisnici mogu preuzeti određene uloge u Neighborhoods aplikaciji

Facebook navodi da bi aplikacija pomogla korisnicima da upoznaju komšije, zatraže preporuke za najbolje kafiće i organizuju lokalne događaje. Korisnici takođe mogu napraviti interne grupe specifične za njihove interese. Takođe, sigurno da će se bar deo aktivnosti u ovim grupama pretočiti u sitne svađe, političke nesuglasice i otvoreni rasizam, kao što je već viđeno u Nextdoor-u. Facebook takođe ima prilično loše rezultate kada je reč o Facebook grupama. Iako one omogućavaju korisnicima da se organizuju oko zajedničkih interesa, identifikovane su kao leglo neumerenog ekstremizma. I dalje nije jasno kako će Facebook izbeći da se ti isti problemi ne nađu u njegovoj Neighborhoods aplikaciji.

Samo korisnici stariji od 18 godina mogu da se pridruže Neighborhoods grupama, gde mogu da kreiraju novi profil odvojen od svog glavnog Facebook naloga. Oni mogu odlučiti da li će dodati interesovanja, omiljena mesta i biografiju na svom profilu pre nego što se predstave grupi. Korisnici će takođe moći da preuzmu određene uloge poput „druželjubiv“, „pomagač“ ili „domaćin“. Svaka grupa će imati moderatore koji će osigurati da ljudi budu u skladu sa smernicama i da budu ljubazni jedni prema drugima. Ukoliko se čini da se objava ili komentar protivi pravilima Neighborhoods-a, moderatori mogu da preduzmu mere sakrivanjem objave. Ukoliko objava krši standarde Facebook zajednice, ona će biti uklonjena.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: