Facebook postavlja strožija ograničenja na dezinformacije o vakcinama usmerenim na decu

Meta, Facebookov potpuno novi identitet, objavila je da uvodi strožiju politiku za dezinformacije o vakcinama usmerene na decu (preko Engadgeta).

PCPress.rs Image

Facebook će takođe podsetiti korisnike da je vakcina sada dostupna deci

FDA je zvanično odobrila Pfizerovu vakcinu protiv COVID-19 za decu između 5 i 11 godina. Platforma je stavila ograničenja na dezinformacije o vakcini protiv COVID-19 krajem 2020. godine, ali nije imala politike specifične za decu. Meta kaže u novom postu na blogu, da je u partnerstvu sa Centrom za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO) kako bi uklonili štetan sadržaj koji se odnosi na decu i vakcinu protiv COVID-19. Ovo uključuje sve postove koji impliciraju da vakcina protiv COVID-19 nije bezbedna, da je neproverena ili neefikasna za decu.

Pored toga, Meta će obezbediti podsetnike u feedu na engleskom i španskom da je vakcina odobrena za decu, a takođe će pružiti informacije o tome gde je dostupna. Meta napominje da je uklonio ukupno 20 miliona dezinformacija o COVID-19 i vakcini sa Facebooka i Instagrama od početka pandemije. Ovi brojevi su u suprotnosti sa onim što smo videli iz internih dokumenata sa Facebooka koji su procureli – Facebook dokumenti su jasno pokazali koliko je platforma bila nespremna za dezinformacije u vezi sa vakcinom protiv COVID-19. Da je Facebook bio spremniji, možda bi pokrenuo kampanje za borbu protiv dezinformacija ranije tokom pandemije, kako za decu tako i za odrasle, što bi verovatno uklonilo više lažnog sadržaja kao rezultat.

Pročitajte i:  Meta proširuje plaćenu uslugu verifikacije za biznis klijente

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,