Facebook uvodi Graph Search

Sredinom januara Facebook je predstavio Graph Search, ili, kako ga je osnivač ove kompanije nazvao, treći stub ove društvene mreže.

UntitledGraph Search predstavlja ozbiljan korak u sferi društvene pretrage, a korisnicima omogućava da po različitim kriterijumima pretražuju ljude, fotografije, mesta i interesovanja.

Možete ukucati, na primer, da želite da pronađete sve fotografije snimljene u Beogradu pre 2001. godine na kojima su vaši prijatelji sa fakulteta, i Facebook će ih pronaći.

Ova opcija je trenutno u beta fazi, a u momentu predstavljanja bila je dostupna samo određenom broju ljudi. Facebook je tada otvorio listu čekanja na koju su se zainteresovani mogli prijaviti, a nekima koji su to učinili, Graph Search je stigao već jutros.

Dolazak do traženih rezultata je vrlo brz, a Facebook će vam ponuditi i opciju prikaza u vidu liste ili “mreže” (grid). Rezultate i nakon pretrage dodatno možete suziti izborom neke od opcija koja će vam se pojaviti sa desne strane, a uključuju pol, mesto rođenja ili trenutnog stanovanja i druge opcije.

Takođe, možete odbrati i želite li možda umesto samo liste prijatelja sa određenim interesovanjima njihove fotografije, listu njihovih prijatelja, ili možda spisak mesta na kojima su oni radili.

Pročitajte i:  Facebook i Instagram povećavaju bezbednost

graphsearch

Na dnu desne kolone nalazi se polje “Discover Something New”, klikom na koje dobijate različite rezultate za koje Facebookov mehanizam smatra da vam mogu biti interesantni. Nama je nudio listu filmova ili TV emisije koje dopadaju našim kontaktima.

Još uvek se ne zna kada će ova funkcija biti dostupna svima, pa ukoliko želite što pre da je isprobate prijavite se na https://www.facebook.com/about/graphsearch#signup.

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,