ERP 2024

Facebook: Zoom pozivi preko TV uređaja

Sve je lakše da se video pozivi obavljaju preko uređaja s velikim ekranima, a tome doprinosi i Facebook koji je na Portal TV dodao podršku za Zoom i GoToMeeting.

PCPress.rs Image

Zoom postoji već neko vreme, ali je tek sa pandemijom stekao veću popularnost. Tako je platforma za mnoge postala osnovno sredstvo za održavanje poslovnih i drugih video sastanaka, a uskoro bi mogla da se integriše i u druge softvere. Naime, kompanija je krajem marta objavila novi SDK (software development kit) koji bi mogao da omogući integraciju sa drugim platformama. Tako bi Zoom uskoro mogao da uđe i na društvene mreže, kako bi poboljšao live streaming. Tvrdi se da bi integracija mogla da bude korisna za gejming, budući da bi oni koji emituju ovakve sadržaje lakše mogli da komuniciraju sa publikom. Kreatori tvrde da bi novi Video SDK mogao da poboljša iskustvo live streaminga, a bez potrebe za direktnim ulaskom na Zoom Meetings.

U međuvremenu je opcija za video pozive stigla na Portal TV dodatak za televizore, mesecima nakon što se pojavila na regularnim Portal uređajima. Iskustvo je isto kao kad se pomenuti servisi koriste na drugim kanlaima, a tu su i opcije za one koji vole da hodaju po prostoriji dok drže sastanak – funkcija za pojačavanje glasa, te opcije koje ublažavaju posledice koje nastaju u akustičnim prostorijama.

Pročitajte i:  Meta se zatvara u Turskoj

PCPress.rs Image

Ističe se da je nova mogućnost veoma korisna, budući da mnogi zaposleni širom sveta još uvek rade od kuće, što bi moglo da se nastavi i nakon što se pandemija okonča.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,

1 thoughts on “Facebook: Zoom pozivi preko TV uređaja

  • 09. 04. 2021. at 13:41
    Permalink

    Ja sam se ponadao da mogu da stavio na svoj Sharp Smart ali ne može, a jeste super opcija ko može i kome je zoom potreban

Comments are closed.