ePlaneta

Fakultet primenjenih umetnosti postao partner Apple-a

AVAD-Mac Umesto uobičajenih novogodišnjih poklona za partnere, Apple VAD je donirao iMac računar studentima Fakulteta Primenjenih Umetnosti u Beogradu.

Fakultet primenjenih umetnosti je prvi fakultet u Srbiji koji je potpisao ugovor AOC i na taj način postao partner Apple-a. “Cilj Fakulteta Primenjenih Umetnosti je da stvore okruženje u kojem će studenti moći da istražuju, rade, stvaraju, kreiraju i dele iskustva sa ostalim fakultetima, institucijama, svetom, koristeći Apple tehnologiju.“ izjavila je Ljubica Hadžistević, direktorka prodaje Apple VAD Srbija prilikom predaje iMac računara docentu Fakulteta Primenjenih umetnosti mr. Vladimiru Tatareviću.

“Kako bi još više pomogli želji i odluci da se krene  u korišćenje Apple tehnologije na umetničkim fakulteta, ova donacija je pomoć u stvaranju mogućnosti za početak rada i upoznavanje sa mogućnostima Apple-a računara. Znamo da je svaki početak težak, pa smo želeli da pomognemo i pokažemo kako nam je stalo do uspeha naših novih partnera u stvaranju kreativne sinergije.“ objašnjava Ljubica Hadžistević.

Nova iMac linija ima najnovije Intel Core 2 Duo procesore i nove, ultra tanke aluminijumske tastature, ugradjenu iSight kameru za video konferencije i iLife 08, što iMac čini ultimativnim desktop računarom za digitalni način života, kako za kućnu i office upotrebu tako i za buduće kreativne profesionalce koji se obrazuju na Fakultetu Primenjenih Umetnosti.

Pročitajte i:  Naredne generacije Intel-ovih procesora mogu vas zbuniti svojim imenima 

“Odluka da se krene u partnerstvo sa Apple-om pokazuje orijentaciju našeg fakulteta i želju da se naši studenti i profesori izražavaju još kvalitetnije i bolje kroz tehnologiju koja je poznata i priznata u svetu. Na svim umetničkim univerzitetima, mestima gde se spaja kreativna energija i najnovija tehnologija, Mac računari su sastavni deo, logični partneri i omiljeni računari među studentima koji postaju kreativni profesionalci, kaže mr. Vladimir Tatarević zahvaljujući se na donaciji i novom partnerstvu. “Ova donacija znači veliki korak u što bržoj implementaciji Apple programa i tehnologije, kao i stvaranja novih dodatnih vrednosti koje naši studenti mogu da dobiju. Ovo je, takođe, mogućnost povezivanja sa ostalim svetskim univerzitetima i razmena iskustava. Želimo našim studentima da omogućimo pristup znanju svega onoga što i ostali studenti u svetu mogu da dobiju. “

Izvor: Apple

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,