ERP 2024

FBI protiv ilegalnih streaming platformi

Darryl Polo i Luis Villarino iz Las Vegasa priznali su da su osnovali dva ilegalna streaming servisa, a jedna od platformi je imala više korisnika od Netflix-a i Hulu-a, te drugih legitimnih platformi za prikazivanje filmova i serija.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o servisima iStreamItAll i Jetflix, od kojih je prvi nudio čak 118 hiljada epizoda različitih TV serija, te 11 hiljada filmova, i tako nadmašio servise poput Netflix-a. Vlasnici iStreamItAll servisa su potencijalne korisnike vrebali preko mejla, te ih ohrabrivali da odustanu od platformi koje se plaćaju, i da pređu na njihov servis za koji je dovoljna samo registracija. Optuženi su od piratizovanih sadržaja zaradili čak milion dolara, a sadržaje su preuzimali preko torrent web-sajtova.

PCPress.rs Image

iStreamItAll i Jetflix su dizajnirani tako da piratizovane sadržaje mogu da emituju preko pametnih telefona, tableta, pametnih TV uređaja, konzola i web pretraživača, te su originalne vlasnike sadržaja koštali milione dolara, zbog čega će Polo i Villarino morati da plate, bilo u novcu ili u vremenu provedenom u zatvorskim ćelijama.

Pročitajte i:  Google dodaje Max, Peacock i Angry Birds u automobile  

Izvor: USA Today

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,