Fitbit za piliće: Put do organske hrane

Budućnost organske hrane je možda pomalo drugačija od onoga što smo zamišljali, a naročito nakon poteza koji na moderne farme donosi uređaje koji podsećaju na Fitbit za domaće životinje.

PCPress.rs Image

Naime, kineska kompanija ZhongAn Online razvila je novi GPS sistem za praćenje – GoGo Chicken – koji se postavlja na nogu životinje, te uz pomoć senzora prikuplja informacije o okruženju u kojem se ptica kreće, o tome šta jede i kolike razdaljine prelazi tokom dana. Kreatori tvrde da proizvod doprinosi implementaciji blockchain tehnologije na moderne farme, a tako što tehnologiju koristi za skladištenje podataka o pilićima, koje potom nije moguće menjati. To je važno, budući da informacije koje GoGo Chicken prikuplja nisu samo za farmere koji o njima brinu, već i za potencijalne kupce koji mogu da prate kretanje izabrane grupe živine preko prilagođene aplikacije, a kako bi bili sigurni da meso i jaja koje kupuju zaista mogu da se klasifikuju kao organska hrana.

PCPress.rs Image

Tako će konzumeri budućnosti moći da prate hranu koju kupuju, čime će se garantovati kvalitet, te izbegavati potencijalni problemi u vezi sa kvalitetom naručene hrane.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,