Fokus je na ljudima: PANTHEON Kadrovi

Jedan od najvažnijih resursa modernog poslovanja jesu ljudi, odnosno zaposleni u preduzeću. Stoga je potrebno posebnu pažnju posvetiti upravo softverskom rešenju koje o tom najvažnijem resursu vodi računa.

PCPress.rs Image

Upravo iz tog razloga, kompanija Datalab je u okviru svog PANTHEON ERP rešenja razvila modul Kadrovi, sveobuhvatan kadrovski softver koji beleži i pruža podatke o svim zaposlenima u preduzeću, vodeći pritom računa o zakonskoj regulativi koja prati ovu osetljivu oblast.

Personalne mape – lična karta zaposlenog

Veoma važan deo modula Kadrovi jesu Personalne mape. One predstavljaju ličnu kartu svakog zaposlenog i u njima se nalaze najvažniji podaci o svakom čoveku u kompaniji. Personalne mape nam omogućavaju da unosimo širok spektar informacija o zaposlenima i drugim licima koja su važna sa stanovišta poslovanja kompanije. Nećemo posebno naglašavati važnost ovih podataka, jer je jasno da su oni od neprocenjivog značaja i za kompaniju i za HR službu. Mape sadrže osnovne podatke o zaposlenima, članovima porodice, ocene, zadatke, zarade, odsutnosti i ostale bitne informacije.

Obračun zarada

Posredstvom različitih knjigovodstvenih i HR agencija plate kroz PANTHEON svakog meseca dobija više od 250.000 ljudi. Ovo je zaista impozantna brojka koja govori o poverenju koje su klijenti dali upravo PANTHEON-u.
Što se samog obračuna zarada tiče, veoma važno je napomenuti da PANTHEON omogućava fleksibilnost pri postavci različitih tipova obračuna u zakonskim okvirima. Na raspolaganju su nam postavke za obračune zarada, kao i za primanja van radnog odnosa.

Pročitajte i:  Datalab: Kako AI transformiše korisničko iskustvo u PANTHEON ERP-u

Više od 250.000 ljudi svakog meseca prima platu koja je obračunata kroz PANTHEON

Prilikom obračuna zarada moguće je raditi i raspodelu troškova po odeljenjima, projektima i sl. kako bi se u svakom trenutku znalo koliki trošak nosi svaki zaposleni u okviru određene poslovne jedinice. Na ovaj način je kasnije jednostavno izračunati npr. trošak projekta ili dela projekta po različitim nosiocima. Nakon završenog obračuna omogućen je izvoz XML datoteke za Poresku upravu. Takođe, na osnovu predefinisanih parametara postoji mogućnost izvoza datoteke za naloge za plaćanje.

PANTHEON Kadrovi nudi veliki broj izveštaja koje možemo podeliti na:

  • zakonske obavezne izveštaje (izveštaji o činjenicama, redovni izveštaji o broju zaposlenih, izveštaji o visini zarada…) i
  • specifične izveštaje po meri klijenata (izveštaji o višegodišnjim trendovima u HR odeljenju, izveštaji o odsustvima, kao i ostali specifični izveštaji koje klijent može zahtevati).
PCPress.rs Image

Na nedavno održanom Danu zarada u Privrednoj komori Srbije, korisnici PANTHEON Kadrova su izneli svoje mišljenje o softveru:

Zoran Dubajić, Institut „Jaroslav Černi”

PCPress.rs Image

Jedna od najlepših stvari u PANTHEONu jeste to što je sve automatizovano. Kad treba da pošaljete rešenja – klik dugmeta, kad treba da pošaljete plate – klik dugmeta, kad treba da pošaljete odluke o godišnjim odmorima – klik dugmeta. Nema manuelnog rada. Stvari su vrlo automatizovane i omogućavaju da zaposleni koji rade u tim odeljenjima mnogo više vremena posvete drugom radu umesto pripremi i obradi podataka.

Pročitajte i:  ASW Inženjering uvodi budućnost poslovanja kroz AI ERP sistem – asw:dominus

Nenad Živaljević, BizLink

PCPress.rs Image

U kompaniji imamo mnogo izazova – kako za kadrove, tako i za evidenciju radnog vremena, ali i za sam obračun zarada, i za neke administrativne aktivnosti koje smo uz pomoć naše podrške iz PANTHEON-a na jedan veoma dobar način i rešili, rešavamo i dalje, i prilagođavamo PANTHEON svojim potrebama.

Nevena Kuzmanović, LC Waikiki

PCPress.rs Image

Jedna od najvećih boljki u našoj industriji jeste velika fluktuacija zaposlenih. A kada imate 900 zaposlenih, potreban vam je dobar softver koji će obaviti veliki administrativni posao. Mi kroz PANTHEON dobijamo sredinom meseca jedan izveštaj u kome se vidi kome ističe ugovor ili ko ima bilo kakvu promenu, tako da sve potrebne aktivnosti možemo da uradimo na vreme.

Aleksandar Cvetković, Roma Company

PCPress.rs Image

Roma Company ima 12 maloprodaja, a čak manji deo poslovanja je maloprodaja. I preko PANTHEON-a pratimo sve u vezi s poslovanjem. Ono što je jako dobro u PANTHEON-u jeste to što možete da birate hoćete li da pratite poslovanje po troškovnim centrima ili po odeljenjima i kadrovima. Mi koristimo sve opcije – bukvalno možete da podesite šta god vama treba i kako vam odgovara.

Pročitajte i:  Salesforce kao holističko biznis rešenje

Za više informacija o PANTHEON poslovnim rešenjima posetite datalab.rs.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *