Data centri 2024

Forcepoint pomerio granice sajber bezbednosti svojom Risk Adaptive zaštitom

Savremene kompanije previše se oslanjaju na koncept blokiranja potencijalnih pretnji, zanemarujući ili nedovoljno uzimajući u obzir ponašanje zaposlenih, odnosno korisnika korporativnih informacionih sistema. Zbog toga ne mogu da razlikuju hakerske napade od neobičnog ali dozvoljenog korisničkog ponašanja, te blokiraju zaposlene, u čijem opisu posla je da „prođu”.

PCPress.rs Image

Kompanija Forcepoint, koja je u vlasništvu američkog proizvođača vojne opreme Raytheon-a i američke investicione firme Vista Equity Partners, koja je i član Gartner-ovog Magičnog kvadranta na poziciji lidera već čitavu deceniju, proizvodi bezbednosna rešenja koja imaju sposobnost prepoznavanja motiva i namera korisnika, na osnovu njihove interakcije s podacima.  Forcepoint Risk Adaptive zaštita unela je revoluciju u oblast sajberbezbednosti.

Forcepoint Risk Adaptive

Forcepoint Risk Adaptive, zahvaljujući razmeni informacija između Forcepoint-ovih integrisanih i međusobno povezanih bezbednosnih tehnologija, rangira korisnike informacionog sistema na osnovu nivoa rizika koji njihova istorija interakcija s podacima nosi sa sobom. Na taj način, Forcepoint Risk Adaptive određuje adekvatnu bezbednosnu reakciju, koja nije fiksna i koja se menja u skladu s promenama korisničkog ponašanja, a samim tim i promenama nivoa rizika.

Pročitajte i:  Comtrade Cloud: prednost u poslovanju savremenih kompanija

Najnovije dostignuće Forcepoint Risk Adaptive pristupa jeste Forcepoint Dynamic Data Protection. On omogućava, preko Forcepoint Human Point sistema, u bilo kom trenutku, interakciju korisnika s Forcepoint-ovim bezbednosnim tehnologijama, kao što su NGFW, Web/E-mail Security, DLP, Insider Threat, UEBA i CASB.

Forcepoint Dynamic Data Protection podario je industriji sajberbezbednosti svojevrsnu inovaciju u vidu automatizovane reakcije na potencijalnu pretnju. Naime, aktuelni bezbednosni sistemi mahom se oslanjaju na tradicionalno blokiranje pretnji i statičke procene, a posledice su stvaranje zastoja prilikom poslovnih transakcija i preplavljivanje analitičara za bezbednost milionima upozorenja. Za razliku od njih, Forcepoint Dynamic Protection konstantno procenjuje potencijalne pretnje i automatski obezbeđuje proporcionalnu reakciju, koja može biti jača i slabija, u zavisnosti od potrebe.

PCPress.rs Image

Još jedna negativna odlika današnjih bezbednosnih rešenja jeste ta da su statičke prirode, koja im ne omogućava prilagođavanje različitim tipovima korisnika i transakcija. Njihove binarne karakteristike ograničavaju ih u smislu da mogu ili u potpunosti da blokiraju potencijalne pretnje ili da ih uopšte ne blokiraju. Upravo u tome se ogleda genijalnost novog Forcepoint Dynamic Data Protection sistema, koji može, primera radi, da odobri pristup podacima, ali i da enkriptuje njihovo skidanje.

Pročitajte i:  BIZIT Plus seminar Kontekst prodaje – Predstavljamo predavače – Branko Đaković

Isto tako, u zavisnosti od konteksta individualne interakcije s podacima i nivoa rizika koji nosi sa sobom, Forcepoint Dynamic Data Protection može u potpunosti da blokira pristup osetljivim fajlovima. Na taj način, osigurava se zaštita ključnih korisničkih podataka, intelektualne svojine i tokova poslovanja.

Sprečite, jer je posle kasno da lečite

Obezbeđeni informacioni sistemi ne odvraćaju samo hakere od potencijalnih pokušaja napada već čine i korporativne mreže odličnim platformama za podršku dolazećim tehnologijama, koje povećavaju efikasnost i smanjuju troškove poslovanja. Shodno tome, kompanija Clico, specijalizovana za oblasti zaštite podataka, umrežavanja informacionih sistema i njihovog upravljanja, dovela je Forcepoint i na naše prostore, postavši njihov zvanični distributer za kompletnu jadransku regiju.

Clico je ujedno pokrenuo i svoj Competence Center, sačinjen od vrhunskih bezbednosnih inženjera, koji omogućava kompanijama da saznaju sve o sajberbezbednosti, kako o aktuelnim pretnjama, tako i o dostupnim rešenjima.

PCPress.rs Image

O kompaniji

Clico, najveći specijalizovani distributer (s dodatom vrednošću – VAD) mrežnih i sigurnosnih sistema na istočnoevropskom tržištu, pomno prati razvoj informacionih tehnologija i procenjuje validnost globalnih trendova kako bi razumeo potrebe korporativnih sistema i, u skladu s njima, ponudio najefikasnije alate za zaštitu podataka, kao što su HPE Aruba, Arista Networks, Juniper Networks, Forcepoint, Thales, Rubrik, Ucopia, SonicWall, Tufin, Rapid7, A10 Networks, Linkify, Pulse Secure, Mobile Iron i Imperva.

Ako želite da čujete još nešto o bezbednosnim rizicima vezanim za nove tehnologije, o kojima će kompanija Clico govoriti na predstojećoj BIZIT konferenciji, pozivamo vas da se prijavite na petu BIZIT konferenciju. Ne propustite najveću regionalnu biznis i IT konferenciju.

Pročitajte i:  BIZIT Plus Seminar: Uobičajeni strahovi kupaca i kako ih prevazići

Korisna adresa: info@clico.rs    

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,