BIZIT plus

Fortnite u 2019. godini zaradio 1.8 milijardi dolara

Već drugu godinu zaredom Fortnite je igra koja ostvaruje najveći godišnji profit u digitalnoj prodaji. Prošle godine ova igra ostvarila je zaradu od 1.8 milijardi dolara, što je za 25 procenata manje nego u 2018. godini, ali je bilo dovoljno da zadrži prvo mesto. Njegovi najveći konkurenti tokom prošle godine bili su FIFA 19 i Call of Duty: Modern Warfare, koji su je pretekli u ukupnoj prodaji (digitalna i fizička prodaja), ali ne i u online prodaji (koja je merena u ovom izveštaju).

PCPress.rs Image

Inače, kada se pogledaju naslovi izdati tokom prošle godine, možemo da kažemo da su izdavači objavili manje velikih hitova. Ali to nije uticalo na ukupnu zaradu, koja je povećana za četiri odsto u odnosu na 2018. godinu i iznosila je ukupno 120 milijardi dolara.

Fortnite je prednjačio u tome, jer je zabavan za igru, razvojni tim relativno često dodaje nove opcije, često se pojavljuju različiti „sezonski“ izazovi koji obogaćuju i osvežavaju igru, a postoji i jak društveni aspekt. Zahvaljujući tome, iako ima manje igrača od League of Legends igre, Fortnite je uspeo da zaradi 300 miliona dolara više. Jedan od glavnih razloga je što su Fortnite igrači spremni da potroše za 50 odsto veći iznos novca na igru od igrača League of Legends. Drugim rečima, Fortnite je uspeo da napravi odličan sistem u kome igrače pretvara u potrošače. Uostalom, kozmetičke izmene unutar igre postale su statusni simbol, tako da igrači troše dosta novca u promenu izgleda avatara kojim upravljaju.

Pročitajte i:  Fortnite - dve nove Lego igre 

Takođe, ova igra održava visok nivo angažovanosti igrača i saradnjom sa različitim filmskim kućama. Na primer, povodom Star Wars premijere u decembru, po nebu su leteli svemirski brodovi, uključujući i Milenijumski Soko, a igrači su mogli da koriste i svetlosne mačeve kao oružja… Sve to dovelo je do ogromne zarade ostvarene tokom prethodne i ranijih godina.

Izvor: CNN

Facebook komentari: