BIZIT plus

Fudbalski klub Tottenham gradi prvi stadion na rasklapanje

Internacionalni sportski gigant Tottenham objavio je animaciju koja predstavlja ono što bi mogao da bude prvi stadion na svetu koji u svoje funkcionisanje uključuje tehnologiju. Ljubitelji fudbala, koji utakmice prate na domaćim terenima, znaju kako stadioni mogu da izgledaju u Srbiji, a u svetu se ipak razmišlja nešto drugačije, pa se postavljaju novi estetski i funkcionalni standardi kada su tereni u pitanju.

PCPress.rs Image

Fudbalski klub iz severnog Londona trenutno radi na izgradnji svog novog stadiona, a iz uprave se nadaju da će im novi izgled pomoći da postanu još ozbiljniji igrači u okviru Premier lige. Na animaciji, koju su nedavno objavili, nalazi se plan onoga što će možda biti novi stadion Tottenhem-a, budući da odluka o projektu još uvek nije konačna. Novi teren će biti specifičan po mehanizmu koji će omogućiti više namena, te će na njemu moći da se igra kako američki, tako i običan fudbal.

‘Izvlačeći’ teren bi mogao da menja funkciju stadiona u rekordnom roku, a sastojao bi se iz tri sekcije koje bi pokretalo 168 točkova. Svaka sekcija bi težila oko 3.000 tona, te se sastojala od po 33 ploče sa busenovima trave.  Dimenzije terena bi mogle mehanički da se menjaju, kao i delovi terena uz tribine. Iz kluba planiraju da ugoste dve utakmice Nacionalne fudbalske lige (NFL) godišnje u sledećih deset godina.

Prema izveštajima iz medija, stadion će, kad bude završen, nositi ime američke kompanije za isporuku – FedEx.

Pročitajte i:  FedEx lansira novu platformu za e-trgovinu  

Izvor: The Sun

Facebook komentari: