BIZIT plus

Fujitsu Lifebook UH572

Prenosivi računari su odavno postali neophodni u svim oblastima poslovanja i obrazovanja pa  korisnici provode mnogo vremena u njihovom prenošenju do radnog mesta ili škole.

PCPress.rs ImageIako su malih dimenzija i težine, proizvođači su napravili Ultrabook računare koji su još manji i lakši za prenošenje, a koji po karakteristikama ne zaostaju za standardnim laptopovima. Lifebook UH572 Ultrabook je Fujitsuov predstavnik te klase računara i ima sve što se od takvog uređaja očekuje.

Zasnovan je na procesoru nove generacije Intel i5-3317U na 1.7 GHz sa 4 GB DDR3 radne memorije, što ga čini pogodnim za rad u svim aktuelnim programima. Ekran je dijagonale 13.3 inča sa pozadinskim LED osvetljenjem i HD rezolucijom 1366 x 768 što je dobra osnova za rad i za multimedijalnu zabavu. Integrisana grafika Intel HD4000 dobro će poslužiti prilikom gledanja filmova i igranja manje zahtevnih igara. Za čuvanje podataka tu je hard disk kapaciteta 500 GB. Ima ugrađenu HD web kameru koja omogućava kvalitetne video razgovore sa svakog mesta koje nudi mogućnost bežičnog umrežavanja. Pored jednog USB 2.0 priključka na računaru su i dva USB 3.0 priključka koji omogućavaju brži prenos podataka, kao i brže punjenje baterija  kompatibilnih uređaja. Računar se može povezati sa televizorom putem ugrađenog HDMI priključka, ili bežično pomoću Intel Wi-Di adaptera.

Opremljen je tehnologijom Intel Rapid Start koja omogućava brzo startovanje računara iz režima sleep ili hybernate, čime se štede vreme i baterija, a tehnologija Intel Anti-Theft može sačuvati poverljive podatke u slučaju krađe računara (dodatno se plaća).

www.dl.rs/gdekupiti

Facebook komentari: