BIZIT plus

G Data: Novi paketi antivirus proizvoda za poslovne korisnike

Izbor bezbednosnog paketa koji će predstavljati okosnicu sigurnosti korporativnog informacionog sistema predstavlja kompleksan zadatak. Za razliku od kućnih korisnika koji najčešće slede preporuke i cenu, odluka o poslovnom sistemu proizvod je pažljive i temeljne analize potreba i budućih planova. Novi paketi G Data proizvoda pružaju pouzdano i fleksibilno rešenje za ovaj izazov.G Data Antivirus pcpress.rs

Za sve tipove poslovnih korisnika, bez obzira na veličinu i tip kompanije, G Data nudi četiri paketa, koji se po potrebi mogu kombinovati. U inicijalnoj varijanti verzije Antivirus Business sadržane su osnovne bezbednosne tehnologije koje će maksimalno zaštititi svaku radnu stanicu u okviru korporativnog okruženja. Antivirus modul sačinjen od dva nezavisna jezgra i ojačan CloseGapte tehnologijom kao garancijom da će 99,999% modernih pretnji u formi malicioznog koda biti pravovremeno detektovano i zaustavljeno.

Usled sve većeg broja elektronskih transakcija i plaćanja putem Interneta, u okviru osnovne verzije standardno se isporučuje i modul BankGuard, čiji je zadatak da obezbedi različite tipove elektronskog plaćanja i protok finansijskih podataka od potencijalne krađe ili neautorizovanog pristupa. A kako je sve teže zamisliti moderno poslovanje bez mobilnih uređaja (bilo korporativnih ili ličnih), osnovna verzija obogaćena je i sistemom Mobile Device Management, tj. mobilnom antivirus aplikacijom i aplikacijom za daljinsko upravljanje uređajem u slučaju krađe.

Pročitajte i:  BIZIT Plus Seminar: Uobičajeni strahovi kupaca i kako ih prevazići

Zaštita na višem nivou

Za radne stanice koje su izloženije Internetu (npr. direktnim pristupom ili kroz nedovoljno obezbeđen LAN), najbolje je koristiti verziju Client Security Business, koja osim svih elemenata Antivirus Business paketa, sadrži firewall i modul za zaštitu od neželjenih e‑mail poruka (AntiSpam). U okviru navedene verzije, do izražaja će doći i modul Report Manager (takođe sastavni deo osnovnog paketa) u okviru koga možete detaljno pratiti sve zabeležene pokušaje malicioznih aktivnosti i na osnovu analize podataka preduzeti dodarne mere ojačavanja sistema.

Za velike poslovne sisteme s više desetina i stotina radnih stanica, verzija Client Security Business (nazvana Endpoint Protection Business) dodatno je opremljena modulom Policy Manager, u znatnoj meri olakšavajući daljinsko i centralizovane upravljanje, kao i različite nivoe podrške i kontrole svih instaliranih instanci paketa u računarskoj mreži.

Ukoliko se odlučite za korak dalje i, osim zaštite od zlonamernih pretnji, poželite da sistem obezbedite od drugih tipova propusta koji mogu ugroziti IT sigurnost (poput kvara na hardveru i upravljanja „zakrpama“ operativnog sistema i najvažnijih poslovnih aplikacija), dodatno se mogu instalirati zasebni moduli Client Backup, Mail Security i Patch Management.

Pročitajte i:  BIZIT Plus Seminar: Uobičajeni strahovi kupaca i kako ih prevazići

Prvi od njih obezbeđuje efikasno i pouzdano upravljanje rezervnim kopijama podataka u računaru, Mail Security zadužen je za „dubinsko“ skeniranje bilo kog e‑mail saobraćaja (ukoliko na serveru nije obezbeđen ovaj tip zaštite), dok je poslednji pomenuti modul namenjen jednostavnijem praćenju i kontroli neophodnih „zakrpa“.

Iznajmljena bezbednost

Za mnoge kompanije i startap biznise izuzetno je interesantan i koncept iznajmljivanja (Security as a Service, SaaS), odnosno rentiranje bezbednosnog paketa na računarima i serverima ili samo na jednom broju njih (npr. najvažnijim radnim stanicama). Ukoliko se odlučite za SaaS pristup, kompletno održavanje preuzeće eksperti iz G Data tima, što krajnjim korisnicima pruža višestruke prednosti, kako u finansijskom („plaćajte koliko koristite“), tako i u operativnom (nepotrebno angažovanje internih stručnih resursa) aspektu poslovanja.

G Data je već više godina u samom vrhu među bezbednosnim kompanijama, pa je paleta proizvoda za kompanije predstavljena u veoma izbalansiranom portfoliju aplikacija i usluga, uz mogućnost da „porciju bezbednosti“ prilagodite svojim potrebama i budžetu. Uz visoku pouzdanost i maksimalnu bezbednost, G Data je ozbiljnog kandidata kome možete poveriti IT sigurnost u strogom i kompleksnom korporativnom okruženju.

Pročitajte i:  BIZIT Plus Seminar: Uobičajeni strahovi kupaca i kako ih prevazići

www.singi.rs

Kristijan Lazić

(Objavljeno u Časopisu PC#223)

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,