ERP 2024

Galaxy Fold 2 stiže u aprilu, sa dve velike promene

Samsung je objavio da se Galaxy Fold dobro prodaje, uprkos istorijatu koji je pratio ovaj prvi preklopni telefon. Ta vest je iznenađujuća, jer se radi o proizvodu koji košta 2.000 dolara, kao i da je dostupan na limitiranom broju tržišta. Verovali mi ili ne u te priče, Samsung definitivno veruje u viziju preklopnih telefona, jer je za sledeću godinu najavio novu verziju ovog uređaja.

PCPress.rs Image

Na prvi Galaxy Fold smo čekali znatno duže nego što je prvobitno bilo predviđeno. Samsung veruje da su preležali sve „dečije bolesti“ i da će vreme do izlaska novog telefona, Galaxy Fold 2, biti znatno kraće (u aprilu, odnosno godinu dana od trenutka kada je prva verzija inicijalno najavljena).

Osim tajminga, Samsung će na novom modelu promeniti još neke stvari. Prema nezvaničnim izvorima, kompanija razmišlja o upotrebi Ultra Thin Glass (UTG) zaštitnog sloja, koji će zameniti transparentni polyimide (PI) film. To bi, teoretski, trebalo da obezbedi bolju zaštitu od ogrebotina, jer trenutni plastični zaštitni sloj to nije u stanju.

Pročitajte i:  Samsung zvanično započinje olimpijsku i paraolimpijsku kampanju u konačnom odbrojavanju do Pariza 2024.

Promene se neće završiti na tome. Postoje indicije da će preklop na telefonu biti drugačije orijentisan. Umesto kao što se sada otvara (kao knjiga), novi Fold 2 bi mogao da se zatvara kao „štipaljka“. Ovo bi značilo da će se Samsung kod novog modela više fokusirati na portabilnost nego na veličinu ekrana. Ovo se ipak ne može smatrati definitivnom odlukom, jer postoje informacije da se razmišlja i o većoj Galaxy Fold 2 varijanti sa ekranom od 8.1 inča.

Izvor: Slash&Gear

Facebook komentari: